Cukinia Frittata
Cukinia Frittata wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 234 kalorie, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 6. Mieszanka mleka, oliwy z oliwek, cukinii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), Cukinia Frittata, oraz Cukinia Frittata.
Instrukcje
Zacznij od zgniatania czosnku i podgrzania go w oliwie z oliwek w średniej patelni nonstick saute na piecu. Podczas rozgrzewania bardzo cienko pokroić cukinię na mandolinie. Gdy olej i czosnek są podgrzewane, oderwać trochę bazylii na patelnię i dodać wszystkie pokrojone cukinię. Gotować, aż cukinia będzie miękka, ale nie gotowane przez, O 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka zmiksować w blenderze z odrobiną mleka, solą i pieprzem. Mieszaj na najwyższej prędkości.
Wlać mieszaninę jaj do saute patelni i pozostawić na 1 minutę. Gdy na patelni nie ma zbyt wiele luźnego jajka, zetrzyj parmezan na wierzchu i umieść patelnię w brojlerze na 1 minutę.
Weź patelnię z brojlerów, pozostaw do ostygnięcia i ustaw na patelni na 5 minut. Gdy ostygnie odwrócić talerz na górze patelni i odwrócić. Pokroić i podać.