Cukinia Faszerowana Ricottą
Cukinia nadziewana ricottą wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Ta przystawka ma 89 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać bazylii, częściowo odtłuszczone ser ricotta, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Kwiaty cukinii nadziewane ricottą, Ricotta Nadziewane Kwiaty Cukinii, oraz Skorupki Nadziewane kukurydzą i cukinią Ricotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Nasmarować blachę do pieczenia.
Posiekaj nasiona każdej cukinii połową łyżką. Wydrążone połówki przyprawiamy 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu.
W misce wymieszać ser ricotta, ser mozzarella, parmezan, sok z cytryny, suszoną bazylię, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu. Masę serową podzielić na cztery połówki cukinii. Ułóż nadziewaną cukinię na wysmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż cukinia będzie miękka i nadzienie zaczyna brązowieć, 15 do 20 minut.