Cukinia Faszerowana
Faszerowana cukinia może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 274 kalorie, 11g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Mieszanka pietruszki, cebula, gałka muszkatołowa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh, Cukinia Nadziewana: Cukinia Ripieni, oraz Cukinia Faszerowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać cebulę i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół.
Przenieść cebulę do dużej miski i ostudzić do temperatury pokojowej.
Pokrój długą cukinię na pół wzdłuż. Lub odciąć górne ćwiartki okrągłej cukinii. Wyjmij wnętrze, pozostawiając grube na 1/4 cala muszle.
Dodać bułkę tartą, pietruszkę i szynkę do cebuli i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wymieszać w jajkach. Skorupki cukinii przyprawiamy solą i pieprzem i napełniamy farszem. Przykryj pokrywkami, jeśli używasz okrągłej cukinii.
Dużą patelnię do pieczenia posmarować pozostałym 1 łyżką oliwy z oliwek.
Dodać wodę, czosnek i pomidory i ułożyć nadziewaną cukinię na patelni; skropić cukinię obficie oliwą z oliwek. Przykryć folią i piec 25 minut. Odkryć i piec przez 25 minut, lub aż rumiane na wierzchu. Łyżka soków na patelni na cukinię i podawać.