Cukierkowy fudge w kształcie laski cukrowej
Przepis na Candy Cane Fudge można przygotować w około 2 godziny i 20 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 485 kalorii . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 7,96 USD za porcję . Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. 17886 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Kilku osobom bardzo spodobało się to środkowoamerykańskie danie. Jeśli masz pod ręką cukrowe laski, waniliowe chipsy do pieczenia, mleko skondensowane i kilka innych składników, możesz je przygotować. Sprawdza się dobrze jako deser. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 36% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują Divine Christmas Candy Cane Cookies , Candy Cane Chocolate Marshmallows i Candy Cane Chocolate Ice Cream .
Instrukcje
Wyłóż folią aluminiową kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 8 cali i posmaruj ją tłuszczem.
Wymieszaj chipsy waniliowe i słodzone mleko skondensowane w rondlu na średnim ogniu. Mieszaj często, aż prawie się rozpuszczą, zdejmij z ognia i mieszaj dalej, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Gdy chipsy całkowicie się rozpuszczą, dodaj ekstrakt z mięty pieprzowej, barwnik spożywczy i laski cukrowe.
Rozłóż równomiernie na dnie przygotowanej formy. Schłodź przez 2 godziny, a następnie pokrój w kwadraty.