Cukierki Z Ziaren Sezamu
Greckie cukierki z nasion sezamu mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 42. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz łagodny miód, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasteczka Sezamowe, Krakersy Z Nasion Sezamu, oraz Ciasteczka Sezamowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wkładkę do pieczenia w dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości).
Zdjąć dno springform pan i odstawić na bok. Olej wewnątrz pierścienia sprężynowego z olejem roślinnym i umieść pierścień do góry nogami, w środku wkładki do pieczenia.
Przynieś miód, nasiona sezamu i sól do wrzenia w 2-ćwiartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, a następnie gotuj bez zakłóceń, aż mieszanina zarejestruje 280 do 143° na termometrze, o 15 minutach.
Trzymając pierścień w miejscu, szybko wlać mieszaninę do pierścienia, a następnie schłodzić na stojaku, aż cukierki są ustawione, ale nadal ciepłe, około 40 minut. Unmold przez obieranie pierścienia z wkładką do pieczenia cukierków.
Przenieś cukierki na deskę do krojenia, a następnie uruchom nóż do parowania wokół krawędzi pierścienia springform i podnieś pierścień off candy.
Pokrój cukierki na 1-calowe kawałki za pomocą naoliwionego dużego noża.
* Trzyma cukierki, warstwowe między arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku w chłodnym suchym miejscu 1 tydzień.* Dostępne w sklepach z naczyniami kuchennymi i naczyniach mostkowych (800-274-3435).