Cukierki Karmelowe Solone
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać solone cukierki karmelowe spróbować. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 65 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, syrop kukurydziany, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Dandy Karmelowe Cukierki, Cukierki Orzechowe Karmelowe, oraz Karmelowe Cukierki Buckeye dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 9x5-calowa patelnia bochenkowa z folią; folia natryskowa z natryskiem do gotowania.
W rondlu 1-quart rozgrzać śmietanę do ubijania, wanilię, sól koszerną i 2 łyżki masła na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie się gotować.
Zdjąć z ognia; przykryć pokrywką. Odstawić.
W 2-quart ciężki rondel, wymieszać cukier i syrop kukurydziany; dodać termometr cukierków. Gotować na średnim ogniu, delikatnie mieszając, aż cukier się rozpuści. Jeśli granulki cukru przykleją się do boków rondla, użyj mokrej szczotki do ciasta, aby szczotkować granulki w kierunku syropu. Gotuj syrop, nie mieszając, aż termometr wskaże 154°. jeśli podczas gotowania pojawią się gorące miejsca lub ciemniejsze obszary, delikatnie zwiń rondel, aby równomiernie rozpuścić syrop.
Zdjąć rondel z ognia. Powoli wlać śmietanę do syropu. Syrop bąbelki gwałtownie, więc należy uważać, aby dodać krem powoli, aby zapewnić syrop nie bąbelki nad krawędzią rondla. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Powrót rondel na średnim ogniu. Gotuj karmel, aż termometr odczyta 127°.
Wyjmij rondel z ognia; wyjmij termometr. Wymieszać pozostałe 2 łyżki masła, aż karmel będzie gładki.
Wlać karmel do bochenka. Schłodzić 8 do 10 minut.
Posypać grubą solą morską równomiernie na wierzchu. Schłodzić całkowicie w patelni na stojaku chłodzącym.
Gdy karmel jest chłodny, zdejmij go z patelni, podnosząc folię. Obrać folię z karmelu. Używając ostrego długiego noża, pokrój na 35 do 40 kwadratów. Każdy karmel owiń indywidualnie woskowanym papierem lub celofanem.