Cukier-crusted bara brith
Przepis cukier-crusted bara brith można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Ten przepis wegetariański lacto ovo służy 12 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Jeśli masz luksusowe owoce, pomarańczową marmoladę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 183 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bara brith, Bara Brith., oraz Chleb Bananowy Z Cukrem.
Instrukcje
Suszone owoce i żurawinę wymieszać w dużej misce, a następnie zalać gorącą herbatą. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do namoczenia na noc.
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło i wyłożyć dno bochenka 900g / 2lb pergaminem do pieczenia. Roztopić masło i marmoladę razem na patelni. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, a następnie ubić jajka.
Odcedzić nadmiar herbaty z owoców.
Wymieszać mąkę, cukier i przyprawy, następnie wymieszać owoce, masło i mleko, aż do równomiernego połączenia. Ciasto powinno delikatnie spaść z łyżki dodać więcej mleka w razie potrzeby.
Łyżka do puszki i wyrównać górę.
Posypać rozgniecionym cukrem i piec 1-1 godz. do uzyskania ciemnego złota i wstawiony szaszłyk wychodzi czysty. Przykryć luźno folią, jeśli zacznie się przebarwiać przed ugotowaniem środka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w puszce i podawać pokrojone w plasterki.