Cuban Via Miami Feast: puree Plantains with Oh, Baby! Czosnkowo-pomidorowe krewetki na wierzchu, Grillowany stek z limonką i cebulą, szybki ryż z czarną fasolą

Cuban Via Miami Feast: puree Plantains with Oh, Baby! Czosnkowo-pomidorowe krewetki na wierzchu, Grillowany stek z limonką i cebulą, szybki ryż z czarną fasolą
Cuban Via Miami Feast: puree Plantains with Oh, Baby! Czosnkowo-pomidorowe krewetki na wierzchu, Grillowany stek z limonką i cebulą, szybki ryż z czarną fasolą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 1275 kalorii, 93g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 9,31 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 65% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kubańska czarna fasola i ryż {3 Korzyści z uczestnictwa w BlogHer Food Miami}, Czarna fasola po kubańsku z ryżem i Plantanami, oraz Kubańska czarna fasola i ryż (szybkie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej średni garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1 obrót patelni i połowę drobno posiekanej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Saute 3 minuty, a następnie doprawić 2 łyżeczki kminku, gałka oczna pomiar w dłoni, a liście tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Wlać 2 1/2 szklanki bulionu z kurczaka i podgrzać, aby doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
5
Dodać ryż i zmniejszyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu, gdy wrzenia wznawia. Przykryj garnek szczelnie. Po 12 minutach wymieszać czarną fasolę i zastąpić przykryciem. Gotować kolejne 6 do 7 protokół. Wyłączyć ryż i fasolę, doprawić solą i wymieszać, aby połączyć, a następnie odstawić, aż będzie gotowy do podania. Podczas gdy ryż gotuje, zrobić plantany z krewetek i mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Mięso można również przygotować na gorącej, dużej żeliwnej patelni lub nieprzywierającej, jeśli nie masz patelni grillowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
W płytkim naczyniu umieść stek i skropić oliwą z oliwek extra virgin, aby pokryć około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Stek Z FlankiStek Z Flanki
8
Wymieszaj przyprawę do grilla z 1 łyżką kminku, obserwuj pomiar w dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pierników, Drobno Pokruszonych6 Pierników, Drobno Pokruszonych
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Dodaj skórkę z 1 limonki do przyprawy do grilla i kminku. Rozetrzyj równomiernie mieszaninę na steku. Wapno umyć i pokroić w kliny i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Umieść stek na gorącym grillu lub na gorącej patelni i gotuj 4 do 5 minut, obracaj i gotuj 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Wyjąć z ognia i niech soki redystrybucji 5 minut.
12
Rozetnij Skórki plantanów od końca do końca, aby odpowietrzyć je do gotowania w kuchence mikrofalowej. Owiń je w papier woskowy, skręcając papier na końcach. Mikrofala plantany 4 do 5 minut razem lub 90 sekund każdy indywidualnie na wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
13
Podczas gdy plantany i stek gotować, umieścić średni nonstick patelni na ogniu nad wysokim płomieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pokrojoną cebulę. Podsmaż cebulę i podgrzej, ale pozostaw im gryza.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
15
Umieścić na talerzu i przykryć folią do rezerwy ciepła. Powrót patelni do pieca i zmniejszyć ciepło do średniego wysokiego i średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Dodaj 2 łyżki dodatkowe, 2 obroty patelni, a pozostałe drobno posiekaną cebulę, papryka, czosnek i krewetki. Doprawić solą i pieprzem, dodać skórkę z 1 cytryny. Gotować, aż krewetki są twarde i papryka zaczynają zmiękczać, 4 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Dodać sok z 1/2 cytryny, sos pomidorowy i pietruszkę. Wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
18
Obrać i rozgnieść na parze gorące plantany z pozostałą 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i mżawka oliwy z oliwek extra-virgin. Przyprawić plantany solą i ułożyć na talerzu lub talerzach obiadowych, a następnie udekorować krewetkami garlicky i pomidorami. Bardzo cienko pokroić gotowany stek pod kątem, pracując na ziarno. Wycisnąć sok z limonki na mięso i ułożyć na gotowanej pokrojonej cebuli na półmisku. Nadmuchać ryż i czarną fasolę trochę, przenieść je do miski i przekazać przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn