Crêpes Suzette
Crêpes Suzette to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 831 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skórki pomarańczowej, koniaku, soku pomarańczowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez SippitySup. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 28%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Crepes Suzette, Crêpes Suzette, oraz Crepes Suzette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól ubić w średniej misce.
Jajka i cukier ubić w dużej misce, aż bledną.
Ubij 1 ½ szklanki mleka, 1 T likieru pomarańczowego, wanilii i skórki pomarańczowej i mąki do połączenia. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj pozostałe mleko, aż do uzyskania cienkiej konsystencji. Przykryć i przechowywać w lodówce ciasto przez 30 minut.
Rozgrzać 8-calową patelnię lub patelnię z krepy na średnim ogniu przez około 1 minutę. Przykryj powierzchnię patelni klarowanym masłem, aż zrobi się skwierczące. Kadzi trochę ciasta na środku patelni krepy i natychmiast rozpocząć wirowanie patelni, aby rozprowadzić ciasto na powierzchni. Gotować przez 45 do 60 sekund lub do lekko złoty kolor. Odwróć i gotuj drugą stronę przez 20 sekund.
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałym cieście.Sos: na dużej patelni na dużym ogniu, doprowadzić sok pomarańczowy do wrzenia.
Dodać cukier i skórkę, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż cukier stopi się i mieszaninę nieznacznie zmniejsza się, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać pozostały Likier pomarańczowy i pomarańczowe części. Odstawić. Pracując partiami, łyżka około 1 łyżki Marmolady na środek 1 naleśnika, rozprowadzając ją na całym obszarze, aby pokryć prawie całą powierzchnię.
Naleśniki zawijamy do cylindra i przekładamy na duży ciepły talerz. Powtórz z pozostałymi naleśnikami.Łyżka na niektórych częściach pomarańczy i dobrą mżawkę sosu. To danie jest często podawane flaming (flambe). Aby zapalić (bezpiecznie) naleśniki, sos i plasterki pomarańczy posypać odrobiną cukru.
Zalać około ½ szklanki koniaku na wierzchu naleśników, a następnie wlać kolejną ¼ szklanki do kadzi odpornej na ciepło. Za pomocą zapałki Rozświetl powierzchnię koniaku w chochli i skrop go na talerz z naleśnikami, zapalając go również. Nigdy nie nalewaj bezpośrednio z butelki, ponieważ może to być niebezpieczne. Łyżka płonącego płynu wokół i wokół naleśników, aż płomień ustąpi.
Podawać 2 naleśniki na osobę z opcjonalnymi lodami na boku. Top z opcjonalnymi lodami waniliowymi i podawać natychmiast.