Crème Caramel

Crème Caramel
Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka cukru, produkt jajeczny bez cholesterolu, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w średniej patelni nonstick na średnim ogniu 7 do 10 minut, często mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i jasny kolor karmelu (mieszanina będzie bardzo gorąca i może stopić plastikową łyżkę). Natychmiast wlać mieszaninę cukru do okrągłej patelni, 8x1 1/2 cala; przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
3
Umieść na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
4
Wymieszać pozostałe 1/2 szklanki cukru, mleko, produkt jajeczny, sól i wanilia w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Wlać mieszaninę na mieszaninę cukru na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Miejsce w prostokątnej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wlać bardzo gorącą wodę do prostokątnej patelni w granicach 1/2 cala od góry okrągłej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Zdjąć okrągłą patelnię z patelni z wodą. Przykryć; przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, około 3 godzin lub na noc. Aby odkręcić, Uruchom nóż wokół krawędzi kremu, aby poluzować; Odwróć na talerz do serwowania. Wierzch z owocami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
OwoceOwoce
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Tridente Tridente Tempranillo z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn