Crème Caramel
Crème Caramel może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka cukru, produkt jajeczny bez cholesterolu, maliny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme, oraz Crème Caramel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w średniej patelni nonstick na średnim ogniu 7 do 10 minut, często mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i jasny kolor karmelu (mieszanina będzie bardzo gorąca i może stopić plastikową łyżkę). Natychmiast wlać mieszaninę cukru do okrągłej patelni, 8x1 1/2 cala; przechyl patelnię, aby pokryć dno.
Umieść na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Wymieszać pozostałe 1/2 szklanki cukru, mleko, produkt jajeczny, sól i wanilia w dużej misce.
Wlać mieszaninę na mieszaninę cukru na patelni.
Miejsce w prostokątnej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Wlać bardzo gorącą wodę do prostokątnej patelni w granicach 1/2 cala od góry okrągłej patelni.
Piec 50 do 60 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Zdjąć okrągłą patelnię z patelni z wodą. Przykryć; przechowywać w lodówce do całkowitego ostygnięcia, około 3 godzin lub na noc. Aby odkręcić, Uruchom nóż wokół krawędzi kremu, aby poluzować; Odwróć na talerz do serwowania. Wierzch z owocami.