Crème Anglaise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Crème Anglaise. Ten przepis służy 8. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka fasoli waniliowej, pół na pół, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, Crème Anglaise, oraz Espresso Creme Anglaise dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić żółtka i 2/3 szklanki cukru.
Umieścić 2 szklanki pół na pół w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia. Stopniowo ubijać gorącą pół na pół mieszaninę do mieszaniny żółtka. Powrót mieszaniny do rondla. Mieszaj na średnim ogniu, aż krem lekko zgęstnieje i pozostawia ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest narysowany w poprzek, około 12 minut (nie gotować). Odrzuć waniliową fasolę. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie. (Można przygotować 1 dzień wcześniej; przechowywać w lodówce.)