Crunchburger (znany również jako Burger Signature)

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, Crunchburger (znany również jako Signature Burger) może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 4,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 39% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 55 g białka i 44 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 osobom. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Mieszanka musztardy dijon, befsztyka pomidorowego, ziemniaczanych bułek do hamburgerów i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 82% wyniku, co jest wynikiem super. Podobne przepisy to Crunchburger (znany również jako Signature Burger), Crunchburger i The Signature Salad.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podziel mięso na 4 równe części (około 6 uncji każda). Z każdej porcji uformuj burgera o grubości 3/4 cala i kciukiem wykonaj głębokie wgłębienie na środku. Dopraw obie strony każdego burgera solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na patelni lub patelni na dużym ogniu, aż olej zacznie się mienić. Smażyć burgery na złoty kolor i lekko zwęglone po pierwszej stronie, około 3 minuty w przypadku wołowiny i 5 minut w przypadku indyka. Odwróć burgery. Gotuj burgery wołowe na złoty kolor i lekko zwęglone po drugiej stronie, 4 minuty w przypadku średnio wysmażonych (3 minuty w przypadku posypania serem) lub do momentu, aż będą ugotowane do pożądanego stopnia wysmażenia. Gotuj burgery z indyka, aż będą całkowicie ugotowane, około 5 minut po drugiej stronie.
Dodaj ser, jeśli go używasz, na wierzch burgerów w ostatniej minucie gotowania i przykryj pokrywką do polewania, zamknij pokrywę grilla lub przykryj burgery folią aluminiową, aby ser się roztopił.
Ułóż burgery na spodzie bułki i według uznania posyp pomidorem, sałatą, cebulą i odrobiną majonezu musztardowo-chrzanowego. Ułóż chipsy ziemniaczane, przykryj wierzchołkami bułek i natychmiast podawaj.
W małej misce wymieszaj majonez, musztardę i chrzan, dopraw solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut, aby smaki się przegryzły. Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i przechowywać pod przykryciem w lodówce.
Polecane wino: Merlot, Malbec, Zinfandel
Burgera można łączyć z Merlotem, Malbecem i Zinfandelem. Merlot będzie w zupełności odpowiedni do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.