Crostini z serem figowym i kozim
Figi i kozi ser Crostini może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Na 62 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 24. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotkę, figi mission i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Pieczone Figi Crostini, oraz Figi i kozi ser Crostini (GF) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować szalotkę, gałązki tymianku i liść laurowy na maśle w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż szalotka zmięknie, o 2 protokół.
Dodać suszone figi, Porto, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia. Dusić, pod przykryciem, aż figi będą miękkie, około 10 minut. Jeśli w rondlu jest jeszcze płyn, zdejmij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu, mieszając, aż większość płynu odparuje, 3 do 4 minut więcej. Wyrzucić gałązki liścia laurowego i tymianku i przenieść dżem do miski. Ostudzić, następnie wymieszać z mielonym tymiankiem, solą i pieprzem do smaku.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Połowę każdego plasterka bagietki po przekątnej, a następnie ułóż na blasze do pieczenia i lekko umyj blaty olejem.
Piec do lekko tosty, o 7 protokół. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku.
Każdy tost posmarować 1 łyżeczką dżemu figowego, a na wierzchu ok. 1 1/2 łyżeczki koziego sera i 2 kawałki świeżej fig.
* Dżem figowy można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem. * Grzanki można wykonać 1 dzień wcześniej i schłodzić, a następnie przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.