Crostini z sałatką z soczewicy i zielonych oliwek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Crostini z soczewicą i zieloną sałatką z oliwek. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 769 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz liść laurowy, oliwę z oliwek, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zielona oliwka i kozi ser Crostini, Chile-małże gotowane na parze z zielonymi oliwkowymi Crostini, oraz Sałatka z soczewicy z kozim serem Crostini przepis.
Instrukcje
W średnim rondlu obficie przykryj soczewicę wodą.
Dodaj cebulę, czosnek, liść laurowy i suszone chile i doprowadzić do duszenia. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż soczewica będą miękkie, o 30 protokół.
Odcedzić soczewicę, rezerwując 1/4 szklanki płynu do gotowania; wyrzucić liść laurowy i chile.
W średniej misce rozgnieść 1 szklankę soczewicy maserem ziemniaczanym, a następnie wymieszać pozostałe soczewice.
Dodać oliwki, seler, szalotka, 1/4 szklanki oliwy z oliwek i octu. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać w zarezerwowanej 1/4 szklanki płynu do gotowania.
Ułóż kromki chleba na blasze ciastek i piecz przez około 8 minut lub aż do całkowitego chrupnięcia.
Skropić crostini oliwą z oliwek i obficie łyżką sałatki z soczewicy na wierzchu.
Udekoruj crostini plastrami czerwonego chile i podawaj.