Crostini z prażonymi warzywami i orzeszkami piniowymi
Przepis Crostini z prażonymi warzywami i orzeszkami pinii może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 18 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 36 i kosztuje 20 centów za porcję. Mało kto lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony dorsz z warzywami, Prosciutto i orzeszkami piniowymi, Spaghetti Squash z warzywami balsamicznymi i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Penne ze słodkimi letnimi warzywami, orzeszkami pinii i ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przekłuć bakłażana kilka razy widelcem; umieść na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Piec w 500 przez 20 minut lub do miękkości.
Bakłażan pokroić na pół wzdłuż.
Umieścić w durszlaku; odstawić 15 minut. Obrać bakłażana.
Pokroić w kostkę 1/2 cala; umieścić w średniej misce.
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 15 minut lub do poczernienia.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać; pokroić na kawałki 1/2 cala.
Dodaj paprykę i orzeszki piniowe do bakłażana w misce; wrzucić dobrze.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i czosnek, i smażyć 30 sekund.
Dodaj ocet, kapary, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować 30 sekund.
Wlać mieszaninę bakłażana; wrzucić. Marynować w temperaturze pokojowej przez 2 godziny.
Łyżka 1 łyżka mieszanki bakłażana na każdej kromce chleba.