Crostini z jajkiem i Sardelą
Przepis jajko i Sardela Crostini jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Mało kto lubi tę przystawkę. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, szczypiorek, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sardela Crostini z cebulowo-rodzynkowym smakiem, Świeże szparagi z anchois-masło Crostini, oraz Crostini ze świeżym Mozzarellanem i sosem anchois dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij miskę lodowatą wodą i solą. Doprowadzić rondel z wodą do wrzenia i obniżyć w jajkach z łyżką; gotować 6 1/2 minut na miękko ustawione jajko.
Przenieść jaja do osolonej wody z lodem (sól pomaga skorupki łatwiej zejść) i całkowicie ostudzić, około 5 minut. Jajka obrać i odstawić.
Rozgrzej brojlery z zestawem stojaków 4 w. od ciepła.
Bagietkę posmarować olejem i posypać solą i pieprzem do smaku. Chleb tostowy, obracając raz, aż będzie ciepły i złocisty, około 5 minut. Pokrój stronę chleba z całą cytryną, aby wydobyć olej ze skórki.
Użyj 1 1/2 cala. okrągły Frez do wycięcia 4 równomiernie rozmieszczone otwory w każdej połowie bagietki, lub użyć noża i czerpak z łyżką. Pokroić chleb w poprzek między otworami na 8 sztuk.
Jajka pokroić na pół w poprzek i umieścić jajko w każdym otworze.
Jajka posypać solą i pieprzem.
Na każdej położyć 2 anchois i posypać natką pietruszki i szczypiorkiem.
* Znajdź w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych lub na włoskich rynkach lub zastąp dobrej jakości zwykłe sardele w puszkach lub słoikach, które wrzuciłeś do trochę sherry vinaigrette.