Crostata z gruszką i żurawiną

Crostata z gruszką i żurawiną
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Crostatana z gruszką i żurawiną. Jedna porcja zawiera 419 kalorii , 3 g białka i 23 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 72 centy za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Jeśli masz pod ręką gruszki bosc, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj Organic Berry Crostata , Peach Crostata i Whole Wheat Cranberry Pear Muffins, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Do ciasta włóż mąkę, cukier i sól do miski robota kuchennego wyposażonego w ostrze ze stali. Pulsuj kilka razy, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
3
Dodaj masło i szybko wymieszaj palcami, aby pokryć każdą kostkę masła mąką. Pulsuj 12 do 15 razy lub do momentu, aż masło będzie wielkości groszku. Przy włączonym silniku dodaj 1/4 szklanki lodowatej wody na raz przez rurkę podającą. Naciskaj przycisk pulsowania, aby połączyć, ale zatrzymaj maszynę tuż przed połączeniem się ciasta. Wyłóż ciasto na dobrze posypaną mąką deskę i uformuj 2 krążki. Owiń krążki folią i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
4
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
5
Rozwałkuj każdy krążek ciasta na okrąg o średnicy 28 cm na lekko posypanej mąką powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Przenieś je na dwie blachy do pieczenia wyłożone papierem pergaminowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski1 1/2 Funta Piersi Z Indyka Bez Skóry I Kości, Pokrojonej W Paski
7
Aby przygotować nadzienie, obierz gruszki, usuń gniazda nasienne i pokrój je na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
8
Pokrój każdą ćwiartkę na duże kawałki. Wymieszaj kawałki ze skórką pomarańczową. Podziel kawałki gruszki między ciastka, przykrywając ciasto i pozostawiając 1 1/2-calowy brzeg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
9
Posyp każdą tartę 1 łyżką żurawiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
10
W misce robota kuchennego wyposażonego w ostrze stalowe wymieszaj mąkę, cukier, sól, cynamon i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
Posiekana Czerwona Cebula Do PodaniaPosiekana Czerwona Cebula Do Podania
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Bardzo Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego W Kostkę
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
11
Dodaj masło i miksuj, aż mieszanka stanie się kruszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
12
Wlej do miski i rozcieraj palcami, aż masa zacznie się trzymać kupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
13
Posyp równomiernie wierzch obu tart. Delikatnie złóż brzegi każdej tarty na gruszki, marszcząc je, aby utworzyć okrąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
14
Piecz crostaty przez 30 minut, lub do momentu, aż skórka będzie złota, a gruszki miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 5 średnich BananówDo 5 średnich Bananów
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)2 Szklanki żurawiny (rozmrożonej, Jeśli Była Mrożona)
15
Pozostaw tarty do ostygnięcia na 5 minut, a następnie za pomocą 2 dużych szpatułek przenieś je na kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn