Crostata z dżemem malinowym
Crostata z dżemem malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 15g tłuszczu i w sumie 319 kalorii. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 8 i kosztuje 63 centów za porcję. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś migdały, konfitury malinowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Crostata Z Dżemem Malinowym, Włoski Dżem Crostata, oraz Włoski Dżem Crostata.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wymieszaj mąkę, cukier i skórkę z cytryny w robocie kuchennym.
Dodaj masło. Puls, aż mieszanina przypomina gruby posiłek.
Dodaj sól. Pulsuj w lodowatej wodzie, po 1 łyżce stołowej na raz, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w kulkę; spłaszcz w krążek. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Umieść ruszt na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Przełóż ciasto na ciężką blachę do pieczenia wyłożoną papierem silpat lub pergaminem. Wymieszaj sok z cytryny z konfiturą i rozłóż przetwory na cieście, pozostawiając 2-calową obwódkę. Złóż obramowanie ciasta nad nadzieniem, aby utworzyć 8-calową rundę, luźno plisowaną i szczypiącą, aby uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście.
Piecz crostatę, aż skórka będzie złota, 35 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Posyp migdałami i posyp cukrem pudrem, jeśli chcesz. Wsuń metalową szpatułkę pod skórkę, aby uwolnić crostatę z blachy do pieczenia i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Crostata działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.