Crostata z dżemem malinowym

Crostata z dżemem malinowym
Crostata z dżemem malinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 15g tłuszczu i w sumie 319 kalorii. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 8 i kosztuje 63 centów za porcję. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś migdały, konfitury malinowe, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 17%, to danie nie jest tak wybitne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Crostata Z Dżemem Malinowym, Włoski Dżem Crostata, oraz Włoski Dżem Crostata.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wymieszaj mąkę, cukier i skórkę z cytryny w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj masło. Puls, aż mieszanina przypomina gruby posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
4
Dodaj sól. Pulsuj w lodowatej wodzie, po 1 łyżce stołowej na raz, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto w kulkę; spłaszcz w krążek. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki, aż będzie twarde, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
5
Umieść ruszt na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Rozwałkuj ciasto na posypanej mąką powierzchni do 11-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Przełóż ciasto na ciężką blachę do pieczenia wyłożoną papierem silpat lub pergaminem. Wymieszaj sok z cytryny z konfiturą i rozłóż przetwory na cieście, pozostawiając 2-calową obwódkę. Złóż obramowanie ciasta nad nadzieniem, aby utworzyć 8-calową rundę, luźno plisowaną i szczypiącą, aby uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Przetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości CukruPrzetwory Truskawkowe O Niskiej Zawartości Cukru
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Piecz crostatę, aż skórka będzie złota, 35 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Posyp migdałami i posyp cukrem pudrem, jeśli chcesz. Wsuń metalową szpatułkę pod skórkę, aby uwolnić crostatę z blachy do pieczenia i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Crostata działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn