Crostata Migdałowa Żurawinowa

Crostata Migdałowa Żurawinowa
Crostata migdałowa żurawinowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu waniliowego, skórki z cytryny, pomarańczowej marmolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gourmet ' s Cranberry Almond Crostata, Świeże Figi I Migdały Crostata, oraz Śliwkowo-migdałowa Crostata.

Instrukcje

1
Migdały Pulse z 1/4 szklanki mąki, aż drobno zmielone (należy uważać, aby nie zmielić do pasty).
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
2
Ubić razem masło i brązowy cukier z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół. Rezerwa 1 łyżka ubitego jajka, schłodzone, do mycia jaj i ubić Pozostałe jajko do mieszaniny masła, a następnie dodać ekstrakty waniliowe i migdałowe, dobrze ubijając. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie migdałów, skórka, sól, i pozostałe 1 3/4 szklanki mąki, aż mieszanina po prostu tworzy ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Owiń dyski oddzielnie w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Żurawinę, sok pomarańczowy, marmoladę, brązowy cukier i 1/4 łyżeczki soli zagotować w ciężkim średnim garnku, mieszając, następnie dusić, odsłonięte, aż niektóre żurawiny pękną i mieszanina lekko zgęstnieje, około 5 minut. Szybko schłodzić nadzienie, rozprowadzając je na płytkiej patelni do pieczenia i schładzając do lata, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
żurawinażurawina
MarmoladaMarmolada
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
GarnekGarnek
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z folią wyłożoną dużą blachą do pieczenia na środkowym stojaku. Hojnie masło springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między arkuszami pergaminu na 12-calową okrągłą (ciasto będzie bardzo delikatne).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Wyjmij górną kartkę papieru i odwróć ciasto na patelnię springform. (Ciasto łatwo się rozerwie, ale można je połatać palcami.) Naciśnij ciasto nad dolną i górną stroną patelni, przycinając ciasto, aby osiągnąć 1/2 cala w górę strony patelni. Chill shell.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
4
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 12-calową rundę w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Usuń górną kartkę papieru, następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 (1/3 cala) kółkiem do ciasta i przesuń (jeszcze na papierze woskowym) na tacę. Zamrozić paski, aż będą twarde, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Rozłóż nadzienie w schłodzonej skorupie i ułóż 5 pasków 1 cala od siebie na nadzieniu. Ułóż pozostałe 5 pasków 1 cal od siebie po przekątnej na pierwszych paskach, tworząc kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Krawędzie wszystkich pasków wyrównują się z krawędzią skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Wierzch kratki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać crostatą cukrem granulowanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JajkoJajko
8
Piec crostata na patelni na gorącej blasze do ciasta jest złoty i nadzienie jest bulgotanie, 50 do 60 minut. (Jeśli ciasto jest zbyt brązowe po 30 minutach, luźno przykryj crostatę folią.) Ostudzić crostatę całkowicie na patelni na stelażu, 1 1/2 do 2 godzin (aby soki zagęścić).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Crostata jest najlepsza w dniu, w którym jest pieczona, ale może być wykonana 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana, pokryta folią, w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn