Crostata Migdałowa Żurawinowa
Crostata migdałowa żurawinowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ekstraktu waniliowego, skórki z cytryny, pomarańczowej marmolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gourmet ' s Cranberry Almond Crostata, Świeże Figi I Migdały Crostata, oraz Śliwkowo-migdałowa Crostata.
Instrukcje
Migdały Pulse z 1/4 szklanki mąki, aż drobno zmielone (należy uważać, aby nie zmielić do pasty).
Ubić razem masło i brązowy cukier z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół. Rezerwa 1 łyżka ubitego jajka, schłodzone, do mycia jaj i ubić Pozostałe jajko do mieszaniny masła, a następnie dodać ekstrakty waniliowe i migdałowe, dobrze ubijając. Przy niskiej prędkości, wymieszać w mieszaninie migdałów, skórka, sól, i pozostałe 1 3/4 szklanki mąki, aż mieszanina po prostu tworzy ciasto.
Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Owiń dyski oddzielnie w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut.
Żurawinę, sok pomarańczowy, marmoladę, brązowy cukier i 1/4 łyżeczki soli zagotować w ciężkim średnim garnku, mieszając, następnie dusić, odsłonięte, aż niektóre żurawiny pękną i mieszanina lekko zgęstnieje, około 5 minut. Szybko schłodzić nadzienie, rozprowadzając je na płytkiej patelni do pieczenia i schładzając do lata, około 15 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191° z folią wyłożoną dużą blachą do pieczenia na środkowym stojaku. Hojnie masło springform pan.
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta między arkuszami pergaminu na 12-calową okrągłą (ciasto będzie bardzo delikatne).
Wyjmij górną kartkę papieru i odwróć ciasto na patelnię springform. (Ciasto łatwo się rozerwie, ale można je połatać palcami.) Naciśnij ciasto nad dolną i górną stroną patelni, przycinając ciasto, aby osiągnąć 1/2 cala w górę strony patelni. Chill shell.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 12-calową rundę w ten sam sposób.
Usuń górną kartkę papieru, następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 (1/3 cala) kółkiem do ciasta i przesuń (jeszcze na papierze woskowym) na tacę. Zamrozić paski, aż będą twarde, około 10 minut.
Rozłóż nadzienie w schłodzonej skorupie i ułóż 5 pasków 1 cala od siebie na nadzieniu. Ułóż pozostałe 5 pasków 1 cal od siebie po przekątnej na pierwszych paskach, tworząc kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Krawędzie wszystkich pasków wyrównują się z krawędzią skorupy.
Wierzch kratki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać crostatą cukrem granulowanym.
Piec crostata na patelni na gorącej blasze do ciasta jest złoty i nadzienie jest bulgotanie, 50 do 60 minut. (Jeśli ciasto jest zbyt brązowe po 30 minutach, luźno przykryj crostatę folią.) Ostudzić crostatę całkowicie na patelni na stelażu, 1 1/2 do 2 godzin (aby soki zagęścić).
Crostata jest najlepsza w dniu, w którym jest pieczona, ale może być wykonana 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana, pokryta folią, w temperaturze pokojowej.