Croissants and Pain au Chocolat

Croissants and Pain au Chocolat
Rogaliki i Pain au Chocolat może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Jeśli masz wodę, cukier, jajko do mycia: jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Przynosi wam poważne jedzenie. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rogaliki czekoladowe (Pain au Chocolat), Raspberry Pain au Chocolat (Malinowo-czekoladowe rogaliki), oraz PAIN AU CHOCOLAT dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć mleko i wodę. Aktywuj drożdże, mieszając je do płynu i pozwalając mu usiąść 5 minut. Mieszanina stanie się spieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
2
Mąkę, sól i cukier wymieszać w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać na średniej prędkości z haczykiem do ciasta, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
4
Przenieść ciasto do czystej miski, przykryć folią i dowód na 1,5 godziny. Ciasto podwoi swoją wielkość. W połowie proofingu, złożyć ciasto i spuścić powietrze, odzyskać i nadal pozwalać na dowód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Pokrój zimne masło na kawałki 1 cala i umieść je między dwoma kawałkami folii z dużą ilością zwisu. Tłucz masło na płasko, zbierz je z powrotem do kopca i wybijaj ponownie, aż będzie zimne i giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
2
Roll masło do prostokątnego arkusza 10x7 cali między dwoma kawałkami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
3
Prześcieradło umieść w lodówce.
4
Utwórz warstwy: na posypanej mąką powierzchni, naciśnij ciasto na duży prostokąt, złóż na trzy i pozostaw na ławce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
5
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 21x10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Na środku ciasta ułożyć blachę z masłem. Złożyć długie klapy ciasta na górze, aby zamknąć w maśle. Obróć ciasto o 90 stopni tak, aby linia, w której spotykają się dwie klapy, tworzyła pionową linię. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na duży prostokąt. Złożyć ciasto na trzy części jak literę, owinąć w folię i schłodzić przez 30 minut. Powtórz to jeszcze dwa razy, a na koniec zawiń ciasto w plastik i schłodź pod ciężką patelnią przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Kształt rogaliki / Pan au chocolat: ostrożnie rozwałkować schłodzone ciasto, więc jest nieśmiały 1/4 " cala grubości, uważając, aby nie wcisnąć kruche, schłodzone masło przez ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wytnij prostokąt o wymiarach 21x8 cali, a następnie zrób małe znaki co trzy cale wzdłuż górnej krawędzi ciasta. Zrób to samo na dole, ale zacznij mierzyć 1,5 cala od krawędzi, aby górne i dolne znaki nie były równomiernie ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
9
Wytnij ukośne linie między znakami, tworząc Trójkąty. Dla każdego trójkąta, wyciąć .5 cala szczeliny w szerokiej podstawie trójkąta i rozłożyć ciasto delikatnie od siebie. Rozpocznij zwijanie rogalika z dwóch płatów ciasta utworzonych przez cięcie i zwinąć do punktu trójkąta. Punkt powinien skończyć się schowany pod rogalikiem. Połącz oba końce, tworząc kształt półksiężyca. Na ból au chocolat, wyciąć prostokąty 3x5 cali. Zrób dwie linie czekoladowych chipsów na każdym prostokącie. Złóż jedną krawędź ciasta na pierwszej linii wiórów, a następnie zwiń powstałą kieszeń ciasta i wiórów na drugiej linii delikatnie dłonią. Kontynuuj toczenie, aż druga krawędź ciasta schowa się pod kieszeniami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
CroissantCroissant
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Miejsce w kształcie ciasta na pergaminu wyłożonej blachy tacy pozostawiając 3 cali z każdej strony. Pozostawić ciasto do zakończenia proofing w temperaturze 85 Stopni Fahrenheita przez 45 minut lub aż ukształtowane ciasto stało się lekkie i przewiewne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Rogaliki dokładnie posmarować umyciem jajecznym, unikając przy tym rozczesywania ich po bokach, gdzie ciasto zostało pocięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Piec przez 20 minut, obracając się w połowie, następnie zmniejszyć ogień do 400 i kontynuować pieczenie przez 15-20 minut lub aż rogaliki będą złociste. Pozostawić do ostygnięcia 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn