Croissants and Pain au Chocolat

Croissants and Pain au Chocolat
Rogaliki i Pain au Chocolat może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Jeśli masz wodę, cukier, jajko do mycia: jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Przynosi wam poważne jedzenie. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rogaliki czekoladowe (Pain au Chocolat), Raspberry Pain au Chocolat (Malinowo-czekoladowe rogaliki), oraz PAIN AU CHOCOLAT dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć mleko i wodę. Aktywuj drożdże, mieszając je do płynu i pozwalając mu usiąść 5 minut. Mieszanina stanie się spieniona.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2
Mąkę, sól i cukier wymieszać w misce miksera stojącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać na średniej prędkości z haczykiem do ciasta, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
4
Przenieść ciasto do czystej miski, przykryć folią i dowód na 1,5 godziny. Ciasto podwoi swoją wielkość. W połowie proofingu, złożyć ciasto i spuścić powietrze, odzyskać i nadal pozwalać na dowód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Pokrój zimne masło na kawałki 1 cala i umieść je między dwoma kawałkami folii z dużą ilością zwisu. Tłucz masło na płasko, zbierz je z powrotem do kopca i wybijaj ponownie, aż będzie zimne i giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2
Roll masło do prostokątnego arkusza 10x7 cali między dwoma kawałkami folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Prześcieradło umieść w lodówce.
4
Utwórz warstwy: na posypanej mąką powierzchni, naciśnij ciasto na duży prostokąt, złóż na trzy i pozostaw na ławce przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 21x10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Na środku ciasta ułożyć blachę z masłem. Złożyć długie klapy ciasta na górze, aby zamknąć w maśle. Obróć ciasto o 90 stopni tak, aby linia, w której spotykają się dwie klapy, tworzyła pionową linię. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na duży prostokąt. Złożyć ciasto na trzy części jak literę, owinąć w folię i schłodzić przez 30 minut. Powtórz to jeszcze dwa razy, a na koniec zawiń ciasto w plastik i schłodź pod ciężką patelnią przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Kształt rogaliki / Pan au chocolat: ostrożnie rozwałkować schłodzone ciasto, więc jest nieśmiały 1/4 " cala grubości, uważając, aby nie wcisnąć kruche, schłodzone masło przez ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Wytnij prostokąt o wymiarach 21x8 cali, a następnie zrób małe znaki co trzy cale wzdłuż górnej krawędzi ciasta. Zrób to samo na dole, ale zacznij mierzyć 1,5 cala od krawędzi, aby górne i dolne znaki nie były równomiernie ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Wytnij ukośne linie między znakami, tworząc Trójkąty. Dla każdego trójkąta, wyciąć .5 cala szczeliny w szerokiej podstawie trójkąta i rozłożyć ciasto delikatnie od siebie. Rozpocznij zwijanie rogalika z dwóch płatów ciasta utworzonych przez cięcie i zwinąć do punktu trójkąta. Punkt powinien skończyć się schowany pod rogalikiem. Połącz oba końce, tworząc kształt półksiężyca. Na ból au chocolat, wyciąć prostokąty 3x5 cali. Zrób dwie linie czekoladowych chipsów na każdym prostokącie. Złóż jedną krawędź ciasta na pierwszej linii wiórów, a następnie zwiń powstałą kieszeń ciasta i wiórów na drugiej linii delikatnie dłonią. Kontynuuj toczenie, aż druga krawędź ciasta schowa się pod kieszeniami czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Mleka 2%1/2 łyżeczki Mleka 2%
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Miejsce w kształcie ciasta na pergaminu wyłożonej blachy tacy pozostawiając 3 cali z każdej strony. Pozostawić ciasto do zakończenia proofing w temperaturze 85 Stopni Fahrenheita przez 45 minut lub aż ukształtowane ciasto stało się lekkie i przewiewne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Rogaliki dokładnie posmarować umyciem jajecznym, unikając przy tym rozczesywania ich po bokach, gdzie ciasto zostało pocięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Piec przez 20 minut, obracając się w połowie, następnie zmniejszyć ogień do 400 i kontynuować pieczenie przez 15-20 minut lub aż rogaliki będą złociste. Pozostawić do ostygnięcia 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietanaŚmietana Bita W Puszce Lub Bita śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W48 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn