Croissants and Pain au Chocolat
Rogaliki i Pain au Chocolat może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Jeśli masz wodę, cukier, jajko do mycia: jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 godzin. Przynosi wam poważne jedzenie. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Rogaliki czekoladowe (Pain au Chocolat), Raspberry Pain au Chocolat (Malinowo-czekoladowe rogaliki), oraz PAIN AU CHOCOLAT dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko i wodę. Aktywuj drożdże, mieszając je do płynu i pozwalając mu usiąść 5 minut. Mieszanina stanie się spieniona.
Mąkę, sól i cukier wymieszać w misce miksera stojącego.
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać na średniej prędkości z haczykiem do ciasta, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.
Przenieść ciasto do czystej miski, przykryć folią i dowód na 1,5 godziny. Ciasto podwoi swoją wielkość. W połowie proofingu, złożyć ciasto i spuścić powietrze, odzyskać i nadal pozwalać na dowód.
Pokrój zimne masło na kawałki 1 cala i umieść je między dwoma kawałkami folii z dużą ilością zwisu. Tłucz masło na płasko, zbierz je z powrotem do kopca i wybijaj ponownie, aż będzie zimne i giętkie.
Roll masło do prostokątnego arkusza 10x7 cali między dwoma kawałkami folii.
Prześcieradło umieść w lodówce.
Utwórz warstwy: na posypanej mąką powierzchni, naciśnij ciasto na duży prostokąt, złóż na trzy i pozostaw na ławce przez 20 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 21x10 cali.
Na środku ciasta ułożyć blachę z masłem. Złożyć długie klapy ciasta na górze, aby zamknąć w maśle. Obróć ciasto o 90 stopni tak, aby linia, w której spotykają się dwie klapy, tworzyła pionową linię. Ostrożnie rozwałkuj ciasto na duży prostokąt. Złożyć ciasto na trzy części jak literę, owinąć w folię i schłodzić przez 30 minut. Powtórz to jeszcze dwa razy, a na koniec zawiń ciasto w plastik i schłodź pod ciężką patelnią przez noc.
Kształt rogaliki / Pan au chocolat: ostrożnie rozwałkować schłodzone ciasto, więc jest nieśmiały 1/4 " cala grubości, uważając, aby nie wcisnąć kruche, schłodzone masło przez ciasto.
Wytnij prostokąt o wymiarach 21x8 cali, a następnie zrób małe znaki co trzy cale wzdłuż górnej krawędzi ciasta. Zrób to samo na dole, ale zacznij mierzyć 1,5 cala od krawędzi, aby górne i dolne znaki nie były równomiernie ustawione.
Wytnij ukośne linie między znakami, tworząc Trójkąty. Dla każdego trójkąta, wyciąć .5 cala szczeliny w szerokiej podstawie trójkąta i rozłożyć ciasto delikatnie od siebie. Rozpocznij zwijanie rogalika z dwóch płatów ciasta utworzonych przez cięcie i zwinąć do punktu trójkąta. Punkt powinien skończyć się schowany pod rogalikiem. Połącz oba końce, tworząc kształt półksiężyca. Na ból au chocolat, wyciąć prostokąty 3x5 cali. Zrób dwie linie czekoladowych chipsów na każdym prostokącie. Złóż jedną krawędź ciasta na pierwszej linii wiórów, a następnie zwiń powstałą kieszeń ciasta i wiórów na drugiej linii delikatnie dłonią. Kontynuuj toczenie, aż druga krawędź ciasta schowa się pod kieszeniami czekolady.
Miejsce w kształcie ciasta na pergaminu wyłożonej blachy tacy pozostawiając 3 cali z każdej strony. Pozostawić ciasto do zakończenia proofing w temperaturze 85 Stopni Fahrenheita przez 45 minut lub aż ukształtowane ciasto stało się lekkie i przewiewne.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni. Rogaliki dokładnie posmarować umyciem jajecznym, unikając przy tym rozczesywania ich po bokach, gdzie ciasto zostało pocięte.
Piec przez 20 minut, obracając się w połowie, następnie zmniejszyć ogień do 400 i kontynuować pieczenie przez 15-20 minut lub aż rogaliki będą złociste. Pozostawić do ostygnięcia 30 minut przed podaniem.