Crepe Quiche Lorraine
Crepe Quiche Lorraine może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Jeśli masz boczek, zioła, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Quiche Z Krepy Lorraine (Bez Ziarna, Bezglutenowe, Paleo, Gaps), Quiche Lorraine, oraz Quiche A La Lorraine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób naleśniki: w blenderze połącz wszystkie składniki krepy (z wyjątkiem masła do pokrywania patelni) i 1/4 szklanki wody. Puls 10 sekund.
Umieść ciasto krepowe w lodówce na 1 godzinę; pozwala to na ustąpienie pęcherzyków, dzięki czemu naleśniki będą mniej podatne na rozerwanie podczas gotowania. Ciasto będzie przechowywać do 48 godzin w lodówce.
Podgrzać mały (około 6-calowy) nonstick patelni na średnim ogniu.
Wlej skąpe ciasto 1/4 szklanki do środka patelni i zawiruj, aby równomiernie rozprowadzić. Gotować 30 sekund i odwrócić. Gotować jeszcze 10 sekund i wyjąć na deskę do krojenia. Powtarzaj, aż wszystkie ciasto zniknie, układając naleśniki płasko, aby mogły ostygnąć. Po wystygnięciu można je układać w stos i przechowywać w zamkniętych plastikowych torebkach przez kilka dni lub zamrażać do 2 miesięcy.
Zrobić quiches: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. w małej patelni saute, roztopić masło i pocić cebulę, aż przezroczyste. W małej misce, wymieszać cebulę i pokruszony boczek razem. W osobnej misce ubijamy jajka z mlekiem i doprawiamy solą i pieprzem.
W nieprzywierającej puszce na 6 filiżanek Muffin umieść po jednej krepie w każdej filiżance. Upewnij się, że krawędzie naleśników są lekko plisowane i lekko zachodzą na krawędzie miseczek. Łyżka mieszanki boczku i cebuli do każdej filiżanki. Ser rozłóż równomiernie między filiżanki.
Wlać mieszaninę jaj do filiżanek Tak wszystkie quiche są tej samej wielkości.
Przenieść do piekarnika; piec 25 do 30 minut, lub aż mieszanina jaj jest całkowicie ustawiona.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.