Creole Crawfish Boil

Creole Crawfish Boil
Creole Crawfish Boil może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 3,36 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cytryny, sos pieprzowy, kłosy kukurydzy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać cytryny można śledzić to danie główne z Blackberry Lemon Chess Pie z miodowym sosem Jumbleberry. Jak wygrałem Konkurs SF Food Wars-Pie or Die jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Gotowanie Raków, Gotowanie Raków, oraz Gotowanie Raków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij ogromny garnek, najlepiej wyposażony we wkład kosza, około 4 litrami wody. Należy pamiętać, że po dodaniu składników stałych poziom wody wzrośnie, więc nie napełniaj garnka więcej niż 1/2 sposób. Wycisnąć sok z cytryny do wody, rzucając w połówki też.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj liście laurowe, sól, przyprawy, cebulę i czosnek; doprowadzić bulion do wrzenia na średnim ogniu i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Chcesz bardzo aromatyczny bulion z dużą ilością soli i przypraw; posmakuj go, nie bój się, aby był mocny, aby część tego smaku mogła przeniknąć i wchłonąć ziemniaki i inne rzeczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dodaj ziemniaki do garnka, aby dać im przewagę i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Teraz dodać kukurydzę i kiełbasę; gotować kolejne 10 minut, upewniając się, że wszystko pozostaje pokryte płynem. Wrzuć raki i wyłącz ogrzewanie. Przykryć garnek i niech crawfish strome w smaku przez 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Odcedzić i rozłożyć raki, kiełbasę, kukurydzę, ziemniaki i cebulę na stole, który jest pokryty gazetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Podawać z cytrynami, ostrym sosem i dużą ilością serwetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Raki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia18
Magazyn