Creme Brûlée Crepe Cake
Creme Brûlée Crepe Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 663 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje 89 centów za porcję. Jeśli masz mleko, jajko, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Creme Bruleé Crepe Cake, Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, oraz Crepe Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić 2 łyżki cukru granulowanego, 1 łyżkę mąki, skrobię kukurydzianą i 1 jajko z trzepaczką do dobrze wymieszanego.
W rondlu 1-quart, podgrzać 1 szklankę mleka na małym ogniu tylko na wolnym ogniu.
Wyjąć z ognia; powoli ubić mleko do mieszanki jajecznej trzepaczką.
Powrót mieszaniny jaj do rondla; podgrzewać na małym ogniu, ubijając stale, aż zgęstnieje, o 3 do 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią i gorącą wodą.
Powrót napełniania do miski; umieścić w zamrażarce na 30 minut.
Przenieść miskę do lodówki 1 godzina 30 minut.
W międzyczasie, w dużej misce, ubić 12 jaj trzepaczką.
Dodać 3 szklanki mleka; wymieszać do połączenia. Wymieszać 2 łyżeczki cukru.
Dodaj mąkę, 1/2 szklanki na raz, ubijając stale, aż ciasto będzie gładkie i konsystencja cienkiego ciasta naleśnikowego. (Możesz nie używać całej mąki.)
Ciepło 8-do 10-calowy nonstick patelni na średnim ogniu. Bardzo lekko posmarować patelnię olejem (za każdym razem około 1/2 łyżeczki, w razie potrzeby).
Wlać 1/4 ciasto puchar do środka patelni; zawirować patelni do pokrycia całego dna patelni z ciasta. Gotować około 2 minut lub aż bąbelki zaczną tworzyć się na górze i krawędzi loków. Odwróć crepe; gotuj jeszcze minutę.
Przełożyć na duży talerz do ostygnięcia. Powtórz z pozostałym cieście, ponowne pokrywanie patelni olejem w razie potrzeby. (Powinieneś skończyć z około 22 do 28 naleśników.) Przed złożeniem ciasta całkowicie ostudzić naleśniki.
Aby zebrać ciasto, wlać śmietanę do średniej miski; ubijać mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 1 łyżkę cukru granulowanego i całe schłodzone nadzienie.
Umieść 1 krepę na środku talerza ciasta.
Cienką warstwę nadzienia rozprowadzić na wierzchu krepy. Doprawić krepą. Powtarzaj, aż masz tyle warstw, ile chcesz. Wierzch ciasta z czystą krepą. Ciasto przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Tuż przed podaniem posypać wierzch ciasta cukrem pudrem. Ostrym nożem pokroić w ciasto na plasterki i podawać.