Crema di Limoncello
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj Crema di Limoncello. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 891 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jeśli masz fasolę waniliową, gazę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 819 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasto Limoncello z nadzieniem Lemon Curd i kozim serem, tymiankiem i lukrem Limoncello, Helado de Maíz y Crema (lody kukurydziano-kremowe), oraz Limoncello Mojito dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zaparz Everclear skórką z cytryny przez tydzień: skórkę z cytryny zetrzyj za pomocą skórki z cytryny lub drobnej strony tarki. (Zapisz skórki cytryny i używać ich do niektórych z naszych wielkich receptur cytryny!)
Umieścić skórkę i Everclear w pojemniku i pozostawić do zaparzenia w ciemnym, chłodnym miejscu przez tydzień.
Po tygodniu przeszedł odcedzić płyn przez gazę do bardzo dużego szkła, stali nierdzewnej lub ceramicznej miski.
Zrobić limoncello base: w dużym garnku lub sosie, ogrzać mleko, cukier, i nasiona wanilii i pod na średnim ogniu i gotować, często mieszając, aż do rozpuszczenia.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia do temperatury pokojowej (zajmie to kilka godzin). Wyrzucić fasolkę wanilii (umyć i zachować do innego użycia) i przecedzić mieszaninę przez gazę.
Połącz limoncello base z zest infused Everclear, szczepem i butelką:
Wlew Everclear połączyć ze słodkim mlekiem i wymieszać. Przejść przez durszlak wyłożony gazą, aby złapać wszelkie ciała stałe. Lejek do butelek i przechowywać w zamrażarce.
Pamiętaj, aby pozostawić miejsce w butelkach, aby mieszanina mogła się rozwinąć, jeśli zamarznie, aby uniknąć eksplozji. Zużyć w ciągu sześciu miesięcy.
Niewielkie ilości podawać w schłodzonych szklankach.