Crema de Ahuyama o Calabaza (zupa dyniowa)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj Crema de Ahuyaman o Calabaza (zupa dyniowa). Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 183 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać dyni, sól i pieprz, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Capón de ahuyama (nadziewany Squash lub Dynia), Pan Dulce De Calabaza-Słodki Chleb Dyniowy, oraz Kandyzowana Dynia (Calabazan en Tacha) na # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku na średnim ogniu rozgrzać masło.
Dodaj marchew, cebula, czosnek, szalotki. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 7 protokół.
Dodaj kminek, cynamon i gotuj, często mieszając, przez 1 minutę.
Dodać dynię, miód, sól, pieprz i bulion, przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut. Używając blendera zanurzeniowego, puree zupę, aż będzie gładka.
Dodać mleko i śmietanę i gotować przez 5 minut więcej. Zupę wrzucić do miski i skropić śmietaną.