Crema Catalana

Crema Catalana
Crema Catalana może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 206 kalorii. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Crema Catalana, Krem Kataloński / Crèma Catalana, oraz Sherry Crema Catalanan lody z miodowymi figami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 10 (5-uncja) ramekinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
W średnim rondlu, doprowadzić do wrzenia mleko, skórka pomarańczowa, laski cynamonu i sól, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do zaparzenia smaków. W dużej misce, ubić żółtka z 1 szklanką cukru, aż blednie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Ubić skrobię kukurydzianą z 1/2 szklanki wody, aby uzyskać zawiesinę i ubijać, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Usuń i wyrzuć skórkę pomarańczową i laski cynamonu z mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
5
Stale ubijając, stopniowo dodawaj mleko do mieszaniny żółtka jaja. Powrót mieszaninę do rondla i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając stale zagęścić, o 3 do 5 minut. Przecedzić krem do dużej miski i ubić wanilią. Podzielić krem między 10 (5-uncji) ramekins i wygładzić powierzchnie. Krem lekko schłodzić, następnie przykryć ramekiny folią i przechowywać w lodówce, aż krem ostygnie, co najmniej 8 lub do 24 godzin
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Aby służyć crema catalana, posypać każdy ramekin równomiernie 2 łyżeczki cukru. Użyj palnika kuchennego do stopienia i karmelizacji cukru, aż zbrązowieje i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn