Crema Catalana

Crema Catalana
Crema Catalanan jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Crema Catalana, Krem Kataloński / Crèma Catalana, oraz Sherry Crema Catalanan lody z miodowymi figami.

Instrukcje

1
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj skórkę i cynamon; przykryć i odstawić 30 minut. Wyrzucić skórkę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Połącz 1/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodaj 1/4 szklanki mleka do mieszaniny cukru, mieszając, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na średnim ogniu 7 minut lub aż prawie gęsty, stale mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Żółtka umieścić w małej misce. Stopniowo wlać jedną trzecią gorącej mieszaniny mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Ostrożnie zwrócić mieszaninę żółtkową na patelnię. Gotować na małym ogniu 4 minuty lub aż termometr zarejestruje 180, stale mieszając trzepaczką. Podziel krem równomiernie między 6 (4-uncja) kubki budyniu; naciśnij plastikową folię na powierzchni kremu. Schłodzić co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Usunąć plastik; wyrzucić.
8
Pozostałe 3 łyżki cukru posypać równomiernie kremem. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
9
Podawać natychmiast lub w ciągu 1 godziny.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn