Crema Catalana
Crema Catalanan jest bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 145 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Crema Catalana, Krem Kataloński / Crèma Catalana, oraz Sherry Crema Catalanan lody z miodowymi figami.
Instrukcje
Podgrzać mleko na średnim ogniu w małym ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować).
Dodaj skórkę i cynamon; przykryć i odstawić 30 minut. Wyrzucić skórkę i cynamon.
Połącz 1/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i soli w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodaj 1/4 szklanki mleka do mieszaniny cukru, mieszając, aż będzie gładka. Powrót mieszaniny mleka na patelnię; gotować na średnim ogniu 7 minut lub aż prawie gęsty, stale mieszając trzepaczką.
Żółtka umieścić w małej misce. Stopniowo wlać jedną trzecią gorącej mieszaniny mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Ostrożnie zwrócić mieszaninę żółtkową na patelnię. Gotować na małym ogniu 4 minuty lub aż termometr zarejestruje 180, stale mieszając trzepaczką. Podziel krem równomiernie między 6 (4-uncja) kubki budyniu; naciśnij plastikową folię na powierzchni kremu. Schłodzić co najmniej 4 godziny.
Usunąć plastik; wyrzucić.
Pozostałe 3 łyżki cukru posypać równomiernie kremem. Trzymając palnik kuchenny około 2 cale od góry każdego kremu, podgrzej cukier, przesuwając palnik tam iz powrotem, aż cukier zostanie całkowicie stopiony i karmelizowany (około 1 minuty).
Podawać natychmiast lub w ciągu 1 godziny.