Creamy New England Clam Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele amerykańskich przepisów, więc dać kremowy New England Clam Chowder spróbować. Ta zupa ma 273 kalorie, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, małże, ostry sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Creamy New England Clam Chowder, Gęsty i kremowy New England Clam Chowder, oraz New England Clam Chowder.
Instrukcje
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący; usunąć boczek, rezerwując 2 łyżki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Podsmażyć cebulę, seler, i czosnek w zastrzeżone boczek kapie do miękkości.
Odsączyć małże, rezerwując płyn; odstawić małże na bok.
Dodaj reserved clam liquid, ziemniak i butelkowany sok z małży do mieszanki warzywnej; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Wyjąć z patelni i lekko ostudzić.
Dodaj masło do patelni, dodaj mąkę i mieszaj, aż będzie gładka. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 1 minutę. Stopniowo dodawać pół na pół; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie bąbelkowa.
Dodaj mieszaninę ziemniaków do białego sosu na patelni. Gotować 5 minut, często mieszając. Wymieszać z małż, sól, tymianek, pieprz, i ostry sos; gotować 1 minutę. Chochle do poszczególnych misek do serwowania; top z pokruszonym boczkiem, i posypać posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.