Creamy Dijon Chicken and Thyme Pasta Bake
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kremowy kurczak Dijon i makaron tymianek Piec spróbować. Jedna porcja zawiera 278 kalorii, 10g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 92 centów za porcję. Mieszanka musztardy dijon, makaron łokcia, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od wybrednego podniebienia ma 2682 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pasta Bravo: Creamy Chicken Pasta Bake, Kremowy Piec z kurczakiem i makaronem, oraz Creamy Chicken & Pasta Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. i lekko spryskać 9×13 calowe naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Ułożyć przycięte szparagi na blasze do pieczenia wyłożonej silpatem lub pergaminem.
Piec przez 10 minut je wyjąć z piekarnika. Po ostudzeniu pokroić na kawałki o średnicy 1 cala.Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzić pod zimną wodą, a następnie przełożyć do 5-litrowego holenderskiego piekarnika lub dużego garnka.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni 3 quart na średnim ogniu.
Dodaj cukinię, czerwoną paprykę, cebulę i czosnek. Gotować i mieszać przez 5 minut, aż lekko zmięknie.
Dodać natkę pietruszki i tymianek, mieszając do połączenia.
Dodać posiekane szparagi i wymieszać.
Dodać pokrojonego kurczaka i doprawić solą i pieprzem.Zagotować wodę i ubić w Shirley J
Whisk Bliss. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia, aż będzie gęsty i kremowy. Zmniejszyć ogień do minimum i wymieszać z musztardą Dijon.
Na ugotowany makaron wlać sos Dijon, a następnie dodać gotowane warzywa. Wymieszać, aby połączyć, a następnie przenieść do przygotowanego naczynia do pieczenia. Wierzch równomiernie polać parmezanem i piec 25 minut, aż lekko się zrumieni.
Wyjąć z piekarnika i podawać.