Creamed Collard Greens
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać creamed Collard Greens spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 271 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sól koszerna, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Creamed Collard Greens, Creamed Collard Greens, oraz Kimchi Creamed Collard Greens dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blanszować warzywa w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż staną się jasnozielone i zaczną zmiękać, 3-4 minuty.
Przełożyć do dużej miski z lodowatą wodą do ostygnięcia. Wycisnąć do sucha.
Rozgrzać olej w dużym ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodaj boczek i gotuj, aż tłuszcz zostanie wytopiony, a boczek będzie chrupiący, 5-7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć; odstawić.
Z garnka odcedzić wszystkie oprócz 3 łyżek boczku, w razie potrzeby dodać masło, aby odmierzyć 3 łyżki
Dodać szalotki; gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Dodać mąkę i paprykę; mieszać stale przez 2 minuty.
Ubić w mleku i śmietanie; doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Mieszać w zieleni; zmniejszyć ogień do niskiej. Dusić, często mieszając, aż warzywa będą miękkie i sos zgęstnieje, o 30 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przełożyć kremową zieleninę do naczynia do serwowania; udekorować zarezerwowanym boczkiem.