Crawfish Fettuccine I
Crawfish Fettuccine I jest pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, ogony raków, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pół & pół kremu można śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. 91 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Raki Fettuccine, Crawfish Fettuccine I, oraz Raki Velveeta Fettuccine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Cebulę, paprykę, seler i czosnek ugotować na maśle, aż cebula będzie miękka. Wymieszać z mąką i gotować przez 5 do 10 minut, często mieszając. Wymieszaj raki. Przykryć i dusić przez 15 do 20 minut, często mieszając.
Wymieszać ser topiony, pół na pół, przyprawy Cajun, i pieprz cayenne. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło naczynie do pieczenia 9x13 cali. Makaron wymieszać z mieszaniną raków, wlać do przygotowanego naczynia i posypać parmezanem.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, lub aż gorące i bąbelkowe.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące
Crawfish działa bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.