Cranburgery z frytkami ze słodkich ziemniaków

Jeśli chcesz dodać więcej amerykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Cranburgers with Sweet Potato Fries może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 911 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 3,58 USD za porcję. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Mieszanka mielonego tymianku, sosu z indyka, bułek do hamburgerów z sezamem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Pieczone frytki ze słodkich ziemniaków , Pieczone frytki ze słodkich ziemniaków z jogurtem i papryką chipotle i Pieczone frytki ze słodkich ziemniaków z jogurtem .
Instrukcje
Ułóż frytki w natłuszczonej blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal; spryskaj sprayem do smażenia.
Wymieszaj mieszankę pesto, nasiona selera i tymianek; posyp nimi frytki.
Piec w temperaturze 400° przez 20 minut.
Tymczasem w dużej misce wymieszaj sos żurawinowy z całych jagód, mieszankę farszu i tymianek. Pokrusz indyka na mieszankę i dobrze wymieszaj. Uformuj sześć kotletów.
Na dużej patelni smaż burgery na oleju, na średnim ogniu, przez 6–8 minut z każdej strony, aż termometr do mięsa wskaże 165°, a wypływający sok będzie klarowny.
Połóż burgery na bułkach wyłożonych sałatą, polej łyżką sosu i połóż na nich plaster żurawiny.