Cranberry-Glazed Orange Layer Cake
Cranberry-Glazed Orange Layer Cake może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 7G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mąka ciasto, mleko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Cranberry Glazed Orange Layer Cake, Ciasto Żurawinowe Szkliwione Pomarańczowo, oraz Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami o wysokości 2 cali. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier; ubijać do lekkiego i puszystego, od czasu do czasu zeskrobując boki miski.
Dodawać żółtka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić skórką pomarańczową, ekstraktem z wanilii i ekstraktem z pomarańczy.
Mleko i jogurt ubić w małej misce, aby wymieszać.
Dodać suche składniki do mieszanki żółtkowej w 3 dodatkach na przemian z mieszaniną mleczną w 2 dodatkach, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Używając czystych, suchych ubijaków, ubij białka w innej dużej misce, aż będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek na ciasto, a następnie złóż pozostałe białka. Dziel ciasto między patelniami. Gładkie szczyty.
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 35 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 15 minut. Uruchom mały nóż po bokach patelni, aby poluzować ciasta. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na talerzu.
Rozprowadzić wierzch ciasta z 3/4 szklanki Kremowy Brązowy lukier cukrowy.
Spread 1 szklanka glazury żurawiny na lukier, pozostawiając 1/2-calowy granicy wokół ciasta. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół; lekko docisnąć, aby się przylgnąć.
Rozłóż 2 szklanki lukier na bokach ciasta. Łyżka pozostałego lukru do torebki z ciastem wyposażonej w średniej wielkości końcówkę gwiazdki. Rura ozdobne obramowanie wokół górnej krawędzi ciasta. Przechowywać w lodówce, aż lukier jest firma, o 1 godzinę.
Rozłóż pozostałą glazurę żurawinową na górnym środku ciasta. Schłodzić, aż glazura jest ustawiona. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.)