Cranberry fools
Cranberry fools zajmuje mniej więcej 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 2G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 5 i kosztuje 79 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz żurawinę, cukier, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 14%. Blueberry Fools, Cierpiący Głupcy, oraz Blackberry Fools są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Żurawinę przekładamy na patelnię ze 150 g cukru. Delikatnie podgrzewaj, aż cukier zacznie się topić, następnie przykryj i gotuj przez 5-10 minut, aż jagody będą miękkie. Rozgnieść masherem ziemniaczanym i przelać do dużej miski. Wymieszać 200 ml śmietany i schłodzić do ostygnięcia.
W misce ubijamy pozostałą śmietanę z pozostałym 50 g cukru, aż uformują się miękkie szczyty. Zeskrobać mieszaninę żurawinową i złożyć 1-2 razy do bardzo lekko marmur. Łyżka między 5 małych misek głupiec będzie marmur więcej jak łyżką do naczyń. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.
Na małym talerzu wyłożyć dodatkowe 3 łyżki cukru. Dodatkową żurawinę do dekoracji wrzucić do białka, a następnie wrzucić do cukru. Potrząśnij talerzem, aby zwinąć i pokryć jagody. Powtórz kilka razy, pozostawiając cukier do Ustawienia na kilka minut między każdym. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Do serwowania, na wierzchu każdego głupca kilka cukrową żurawiną i podawać z cynamonem kruche (patrz "dobrze idzie z").