Cranberry Cognac Trifle
Przepis Cranberry Cognac Trifle może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, syrop koniakowy, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos Żurawinowy Z Koniakiem, Cognac Cranberry Orange Compound Butter, oraz Ciasto żurawinowe z kremem koniakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i patelnie na masło. Dno każdej patelni wyłożone papierem woskowym lub pergaminowym i papierem maślanym. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Ubij razem żółtka, 1 1/2 szklanki cukru, mleka i wanilii w dużej misce, aż dobrze połączone, następnie ubić w mące i soli, aż będzie gładka. (Ciasto będzie grube.)
Ubij białka mikserem elektrycznym, aż utrzymają miękkie szczyty. Mikserem z małą prędkością, stopniowo ubijaj pozostałe 3/4 szklanki cukru. Zwiększ prędkość do wysokiej i bij, aż białe utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Złóż około jednej trzeciej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Podzielić ciasto między Patelnie i równomiernie rozprowadzić. RAP przesuwa się o powierzchnię roboczą, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Piec, 1 patelnia na raz, w środku piekarnika, aż ciasto będzie blady złoty i zaczyna się kurczyć wokół krawędzi, 10 do 11 minut na patelnię. Chłodzić warstwy całkowicie w patelniach na stojakach.
Poluzuj krawędzie 1 warstwy ciasta nożem.
Umieść arkusz wosku lub pergaminu na wierzchu warstwy i odwróć na stojaku. Ostrożnie obierz papier z ciasta.
Umieść nowy arkusz wosku lub papieru pergaminowego na odwróconym cieście i ponownie przenieś na powierzchnię roboczą, odrywając papier, który jest teraz na wierzchu. Powtórz z pozostałymi 2 warstwami.
Z długim bokiem warstw w kierunku Ciebie, połówki warstw pionowo ząbkowanym nożem.
1 połowę każdej warstwy (3 z 6 połówek) posmarować dżemem żurawinowym, a następnie pokryć pozostałymi połówkami.
Umieść każdą "kanapkę" poprzecznie w paski 10 (71/2-przez 3/4-cala). Ułóż 1 pasek pionowo w naczyniu drobiazgowym z wyciętą stroną na szkle (patrz zdjęcie poniżej), a następnie przyciąć pasek równo z wierzchem naczynia. Korzystanie przycięte kawałek jako przewodnik, wyciąć pozostałe paski, aby dopasować danie, zastrzegając ozdoby.
Posmaruj paski ze wszystkich stron syropem koniakowym i dopasuj paski ciasno wokół krawędzi naczynia. (Jeśli naczynie jest nieco mniejsze na dole niż na górze, przeciąć kilka pasków na pół po przekątnej, aby wypełnić wszelkie luki.)
Szczotkuj ozdoby syropem i ułóż jedną czwartą z nich w 1 warstwie na dnie naczynia.
Wlać 1 szklankę kremu. Powtórz nakładanie ozdób i kremu, aby wypełnić naczynie, kończąc kremem. (Może zostać niewielka ilość kremu.)
Szczotka górnej części pasków wokół krawędzi z syropem. Przykryć drobiazg folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym, koniakiem i wanilią za pomocą elektrycznego miksera, aż utrzyma miękkie szczyty.
Zdejmij folię z drobiazgu i kremu kopca na wierzchu.
* Oprzeć się pokusie, aby upiec więcej niż 1 warstwę ciasta na raz; warstwy będą piec bardzo nierównomiernie.* Warstwy ciasta można upiec 2 dni przed złożeniem i schłodzić, dobrze zapakować lub zamrozić do 1 miesiąca.* Drobiazg można złożyć (przed polewaniem śmietaną) do 1 dnia i schłodzić, przykryć.