Cranberry Cognac Trifle

Cranberry Cognac Trifle
Przepis Cranberry Cognac Trifle może zaspokoić Twoje szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 717 kalorii. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, syrop koniakowy, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos Żurawinowy Z Koniakiem, Cognac Cranberry Orange Compound Butter, oraz Ciasto żurawinowe z kremem koniakowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i patelnie na masło. Dno każdej patelni wyłożone papierem woskowym lub pergaminowym i papierem maślanym. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Ubij razem żółtka, 1 1/2 szklanki cukru, mleka i wanilii w dużej misce, aż dobrze połączone, następnie ubić w mące i soli, aż będzie gładka. (Ciasto będzie grube.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Ubij białka mikserem elektrycznym, aż utrzymają miękkie szczyty. Mikserem z małą prędkością, stopniowo ubijaj pozostałe 3/4 szklanki cukru. Zwiększ prędkość do wysokiej i bij, aż białe utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Złóż około jednej trzeciej białek na ciasto, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
5
Podzielić ciasto między Patelnie i równomiernie rozprowadzić. RAP przesuwa się o powierzchnię roboczą, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
6
Piec, 1 patelnia na raz, w środku piekarnika, aż ciasto będzie blady złoty i zaczyna się kurczyć wokół krawędzi, 10 do 11 minut na patelnię. Chłodzić warstwy całkowicie w patelniach na stojakach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Poluzuj krawędzie 1 warstwy ciasta nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Umieść arkusz wosku lub pergaminu na wierzchu warstwy i odwróć na stojaku. Ostrożnie obierz papier z ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
3
Umieść nowy arkusz wosku lub papieru pergaminowego na odwróconym cieście i ponownie przenieś na powierzchnię roboczą, odrywając papier, który jest teraz na wierzchu. Powtórz z pozostałymi 2 warstwami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
4
Z długim bokiem warstw w kierunku Ciebie, połówki warstw pionowo ząbkowanym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
5
1 połowę każdej warstwy (3 z 6 połówek) posmarować dżemem żurawinowym, a następnie pokryć pozostałymi połówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
6
Umieść każdą "kanapkę" poprzecznie w paski 10 (71/2-przez 3/4-cala). Ułóż 1 pasek pionowo w naczyniu drobiazgowym z wyciętą stroną na szkle (patrz zdjęcie poniżej), a następnie przyciąć pasek równo z wierzchem naczynia. Korzystanie przycięte kawałek jako przewodnik, wyciąć pozostałe paski, aby dopasować danie, zastrzegając ozdoby.
7
Posmaruj paski ze wszystkich stron syropem koniakowym i dopasuj paski ciasno wokół krawędzi naczynia. (Jeśli naczynie jest nieco mniejsze na dole niż na górze, przeciąć kilka pasków na pół po przekątnej, aby wypełnić wszelkie luki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
SyropSyrop
8
Szczotkuj ozdoby syropem i ułóż jedną czwartą z nich w 1 warstwie na dnie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
9
Wlać 1 szklankę kremu. Powtórz nakładanie ozdób i kremu, aby wypełnić naczynie, kończąc kremem. (Może zostać niewielka ilość kremu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
10
Szczotka górnej części pasków wokół krawędzi z syropem. Przykryć drobiazg folią i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym, koniakiem i wanilią za pomocą elektrycznego miksera, aż utrzyma miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Krem CiężkiKrem Ciężki
WaniliaWanilia
KoniakKoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2
Zdejmij folię z drobiazgu i kremu kopca na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
* Oprzeć się pokusie, aby upiec więcej niż 1 warstwę ciasta na raz; warstwy będą piec bardzo nierównomiernie.* Warstwy ciasta można upiec 2 dni przed złożeniem i schłodzić, dobrze zapakować lub zamrozić do 1 miesiąca.* Drobiazg można złożyć (przed polewaniem śmietaną) do 1 dnia i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn