Cran-Apple Kuchen

Cran-Apple Kuchen
Cran-Apple Kuchen może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Kuchen, Apple Kuchen, oraz Holiday Apple Kuchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Smaruj 9-calową patelnię na ciasto lub patelnię z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
2
W dużej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru granulowanego i proszek do pieczenia trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj zimne masło pokrojone w kostkę; pokrój blenderem do ciasta lub 2 nożami, aż uformują się grube okruchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W małej misce, beat 1 jajko, woda i wanilia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wlać mieszaninę mąki i mieszać, aż tylko zwilżony; mieszanina będzie sucha. Zagniataj mieszaninę, aż mąka zostanie włączona i jednolite formy ciasta. Naciśnij ciasto na dole i 1 1/2 cala w górę strony patelni. Przechowywać w lodówce 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Orzechy pekan, 1/2 szklanki cukru granulowanego, 3 łyżki mąki i skórki pomarańczowej umieścić w maszynce wyposażonej w stalowe ostrze. Przykryć; przetworzyć, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Dodać jajko i zmiękczone masło; ponownie przetworzyć do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
8
Rozprowadzić mieszaninę na schłodzonej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
9
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
W średniej misce, wymieszać sos żurawinowy i sok pomarańczowy, aż dobrze połączone i sos żurawinowy jest poluzowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowySos żurawinowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Rozłóż na mieszaninie orzechów, pozostawiając granicę 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Jabłka pokroić w ćwiartki i umieścić je z boku na dół na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
13
Wytnij cienkie wzdłużne szczeliny w każdej ćwiartce, przycinając, ale nie przez stronę rdzeniową. Ułóż ćwiartki jabłka wokół zewnętrznej krawędzi skorupy ciasta, aby po prostu dotykały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
14
Piec około 1 godziny lub aż skorupa jest lekko rumiane. Fajne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn