Cran-Apple Kuchen
Cran-Apple Kuchen może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, masło, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Apple Kuchen, Apple Kuchen, oraz Holiday Apple Kuchen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smaruj 9-calową patelnię na ciasto lub patelnię z masłem.
W dużej misce wymieszaj 1 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru granulowanego i proszek do pieczenia trzepaczką.
Dodaj zimne masło pokrojone w kostkę; pokrój blenderem do ciasta lub 2 nożami, aż uformują się grube okruchy.
W małej misce, beat 1 jajko, woda i wanilia.
Wlać mieszaninę mąki i mieszać, aż tylko zwilżony; mieszanina będzie sucha. Zagniataj mieszaninę, aż mąka zostanie włączona i jednolite formy ciasta. Naciśnij ciasto na dole i 1 1/2 cala w górę strony patelni. Przechowywać w lodówce 15 minut.
Orzechy pekan, 1/2 szklanki cukru granulowanego, 3 łyżki mąki i skórki pomarańczowej umieścić w maszynce wyposażonej w stalowe ostrze. Przykryć; przetworzyć, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodać jajko i zmiękczone masło; ponownie przetworzyć do wymieszania.
Rozprowadzić mieszaninę na schłodzonej skorupie.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
W średniej misce, wymieszać sos żurawinowy i sok pomarańczowy, aż dobrze połączone i sos żurawinowy jest poluzowany.
Rozłóż na mieszaninie orzechów, pozostawiając granicę 1 cala.
Jabłka pokroić w ćwiartki i umieścić je z boku na dół na desce do krojenia.
Wytnij cienkie wzdłużne szczeliny w każdej ćwiartce, przycinając, ale nie przez stronę rdzeniową. Ułóż ćwiartki jabłka wokół zewnętrznej krawędzi skorupy ciasta, aby po prostu dotykały.
Piec około 1 godziny lub aż skorupa jest lekko rumiane. Fajne 10 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przechowywać w lodówce.