Crabby Carolina Rice
Crabby Carolina Rice wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 19g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Mieszanka cebuli, Karoliny, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oscar Party: Crabby Snacks and Homemades (z wyjątkiem tylko Crabby Snacks), Duszony Boczek Karolina Ryż, oraz Pudding Ryżowy Carolina Brûlée.
Instrukcje
W dużym rondlu z wrzącą wodą, gotować ryż na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 12 protokół.
Odcedzić i rozprowadzić na blasze do ostygnięcia.
Na dużej patelni, toast Old Bay przyprawa na małym ogniu aż pachnące, o 40 sekund. Zeskrobać mieszaninę przypraw do małej miseczki i ostudzić. Roztopić masło na patelni.
Dodać mięso krabowe i 1 łyżeczkę przyprawy Old Bay i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 1/2 protokół, podrzucając delikatnie łopatką.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i pozostałe 2 łyżeczki Old Bay i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować do wyschnięcia, o 4 protokół.
Dodać ryż i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Dodać mięso krabowe i sok z cytryny i gotować, mieszając, aż gorące. Doprawić solą i przenieść do rozgrzanych misek.
Posypać szalotki na ryżu i służyć.
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 1 i schłodzić przez noc.
Rekomendacja wina: owocowa biel z orzeźwiającą kwasowością przypominałaby połączenie słodkiego kraba i lekko pikantnych pomidorów. Poszukaj australijskiego Rieslinga o zapachu limonki, takiego jak 2000 Penfolds Eden Valley Reserve lub 2000 Wolf Blass Gold Label.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.