Cozido

Cozido
Cozido może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 876 kalorii. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka słodkich ziemniaków, kiełbasa salpicao, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć kapustę, można śledzić to danie główne z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy są .

Instrukcje

1
Całe mięso (stek z boczku) włożyć do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia; usunąć wszystkie szumowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać sól, pieprz, cebulę, czosnek, natkę pietruszki (2 gałązki świeżej mięty można zastąpić, jeśli chcesz), liście laurowe i goździki; zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez około 90 minut; przetestować kiełbasy po około 40 minutach, jednak i usunąć je (utrzymać je ciepłe), jak tylko są gotowane.Testuj pozostałe mięso w czasie gotowania, ponieważ nie wszystkie mięso może potrzebować pełnego czasu gotowania 90 minut; utrzymuj ciepło mięsa podczas wyjmowania z garnka.Zachowaj usuwanie szumowiny jak gotuje mieszanki, i odtłuścić wszelkie widoczne tłuszczu, jak również.Gdy całe mięso zostało usunięte, dodać słodkie ziemniaki, rzepa, kapusta, marchew i collard zielony (jeśli bulion zmniejszył się zbyt dużo, dodać wodę, aby upewnić się, że warzywa są pokryte); smak i dodać trochę soli, jeśli to konieczne.Na średnim ogniu, gotować warzywa, pod przykryciem, przez około 20 minut, lub dopóki nie będą miękkie podczas badania; jeśli niektóre warzywa gotować szybciej niż inne, wyjąć je i zachować ciepło.Gdy wszystkie warzywa są gotowane, pokroić zarówno mięso i warzywa na kawałki wielkości porcji i umieścić na poszczególnych talerzach zupy; mżawka bulion nad (Nie Można używać go wszystkie), i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
świeża Miętaświeża Mięta
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
RzepaRzepa
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia31
Magazyn