Country loaf

Country loaf
Przepis kraj Bochenek mogą być wykonane w około 1 godzinę i 5 minut. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 21 centów za porcję. Ta przystawka ma 283 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, szybko działające drożdże, mocną mąkę chlebową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Kraj Herbed Meat Loaf, Ackee i Cod Stewart Loaf (Ackee-Saltfish-Codfish-Bacalao Loaf), oraz Kapitan Kraju.

Instrukcje

1
Najpierw zrób rozrusznik. Do miski wrzucić mąkę i drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Zalać 200 ml ciepłej wody, użyć drewnianej łyżki do wymieszania, a następnie przykryć miskę kawałkiem olejowanej folii spożywczej. Pozostawić w lodówce na noc, po czym ciasto powinno wyglądać dość spienione i bąbelkowe, o słodkim, yeasty zapachu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Teraz zrób chleb. Przełóż mąkę do miski wraz z drożdżami i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Wlać 150 ml ciepłej wody i jogurt do mieszanki startowej, mieszać aż dobrze połączone, a następnie wlać to do miski z mąką. Użyj łyżki, aby połączyć mieszaninę w kulkę, co zajmie kilka minut, ponieważ mąka musi wchłonąć wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj kolejne 50 ml wody, jeśli ciasto jest szczelne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Naciśnij w dół i dalej, używając pięty dłoni, aby rozciągnąć ciasto, a następnie złóż zewnętrzną krawędź z powrotem na siebie, aby ponownie zrobić kulkę. Przekręć trochę ciasto i zacznij od nowa. Ugniataj tak przez około 10 minut, w zależności od tego, jak energiczny jesteś. Gdy ciasto jest gotowe, powinno czuć się lekko sprężyste po dotknięciu i mieć gładką powierzchnię, gdy kształtuje się w kulkę. Alternatywnie można wyrabiać ciasto przez około 5 minut w mikserze stołowym lub robocie kuchennym z przystawką do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Lekko posmaruj dużą miskę i umieść ciasto w środku. Olej kawałek folii spożywczej, połóż to luźno na górze, a następnie pozostaw w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie potrojony rozmiar może trwać od 45 minut do około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wyjmij folię spożywczą i uderz dłonią przewiewne ciasto. Wywal na mąkę, ugniataj kilka razy, aż będzie gładka i powietrze zostanie wybite, a następnie lekko posmaruj dużą blachę do pieczenia. Uformuj ciasto w okrągłą kulkę i umieść na arkuszu. Ponownie przykryć olejowanym kawałkiem folii spożywczej i pozostawić do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
9
Piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
10
Umieść palnik na dolnej półce piekarnika i ostrożnie napełnij do połowy wrzącą wodą z czajnika. Pozostaw w piekarniku na 10 minut, aby zrobiło się parno. Jeśli ciasto się rozłożyło, delikatnie włóż końcówki Pod, aby uzyskać zgrabną kulkę, a następnie użyj ostrego noża, aby wykonać kilka cięć na chlebie, zanim lekko odkurzysz mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
11
Umieść blachę do pieczenia na górnej półce piekarnika i piecz przez 20 minut. Podgrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz 7, piec jeszcze 25 min, a następnie wyjąć z piekarnika. Dotknij DNA bochenka, który powinien brzmieć pusto. Wróć do piekarnika na kolejne 10 minut, jeśli nie. Pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu. Świetnie nadaje się do miski zupy, jako gruba kanapka lub, co najlepsze, lekko tosty z odrobiną masła i dżemu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn