Country loaf
Przepis kraj Bochenek mogą być wykonane w około 1 godzinę i 5 minut. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 10 i kosztuje 21 centów za porcję. Ta przystawka ma 283 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 63 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz sól, szybko działające drożdże, mocną mąkę chlebową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Kraj Herbed Meat Loaf, Ackee i Cod Stewart Loaf (Ackee-Saltfish-Codfish-Bacalao Loaf), oraz Kapitan Kraju.
Instrukcje
Najpierw zrób rozrusznik. Do miski wrzucić mąkę i drożdże.
Zalać 200 ml ciepłej wody, użyć drewnianej łyżki do wymieszania, a następnie przykryć miskę kawałkiem olejowanej folii spożywczej. Pozostawić w lodówce na noc, po czym ciasto powinno wyglądać dość spienione i bąbelkowe, o słodkim, yeasty zapachu.
Teraz zrób chleb. Przełóż mąkę do miski wraz z drożdżami i solą.
Wlać 150 ml ciepłej wody i jogurt do mieszanki startowej, mieszać aż dobrze połączone, a następnie wlać to do miski z mąką. Użyj łyżki, aby połączyć mieszaninę w kulkę, co zajmie kilka minut, ponieważ mąka musi wchłonąć wodę.
Dodaj kolejne 50 ml wody, jeśli ciasto jest szczelne.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Naciśnij w dół i dalej, używając pięty dłoni, aby rozciągnąć ciasto, a następnie złóż zewnętrzną krawędź z powrotem na siebie, aby ponownie zrobić kulkę. Przekręć trochę ciasto i zacznij od nowa. Ugniataj tak przez około 10 minut, w zależności od tego, jak energiczny jesteś. Gdy ciasto jest gotowe, powinno czuć się lekko sprężyste po dotknięciu i mieć gładką powierzchnię, gdy kształtuje się w kulkę. Alternatywnie można wyrabiać ciasto przez około 5 minut w mikserze stołowym lub robocie kuchennym z przystawką do ciasta.
Lekko posmaruj dużą miskę i umieść ciasto w środku. Olej kawałek folii spożywczej, połóż to luźno na górze, a następnie pozostaw w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie potrojony rozmiar może trwać od 45 minut do około 1 godziny.
Wyjmij folię spożywczą i uderz dłonią przewiewne ciasto. Wywal na mąkę, ugniataj kilka razy, aż będzie gładka i powietrze zostanie wybite, a następnie lekko posmaruj dużą blachę do pieczenia. Uformuj ciasto w okrągłą kulkę i umieść na arkuszu. Ponownie przykryć olejowanym kawałkiem folii spożywczej i pozostawić do podwojenia rozmiaru, około 1 godziny.
Piekarnik do 230C / 210C wentylator / Gaz
Umieść palnik na dolnej półce piekarnika i ostrożnie napełnij do połowy wrzącą wodą z czajnika. Pozostaw w piekarniku na 10 minut, aby zrobiło się parno. Jeśli ciasto się rozłożyło, delikatnie włóż końcówki Pod, aby uzyskać zgrabną kulkę, a następnie użyj ostrego noża, aby wykonać kilka cięć na chlebie, zanim lekko odkurzysz mąką.
Umieść blachę do pieczenia na górnej półce piekarnika i piecz przez 20 minut. Podgrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz 7, piec jeszcze 25 min, a następnie wyjąć z piekarnika. Dotknij DNA bochenka, który powinien brzmieć pusto. Wróć do piekarnika na kolejne 10 minut, jeśli nie. Pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu. Świetnie nadaje się do miski zupy, jako gruba kanapka lub, co najlepsze, lekko tosty z odrobiną masła i dżemu.