Country Ham Carbonara
Przepis Country Ham Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka ząbków czosnku, szalotki, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara), Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić, zastrzegając 1 1/2 szklanki gorącej wody z makaronem.
Szynkę ugotować na gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 4 do 5 minut lub do chrupkości.
Usuń szynkę, rezerwując kapiele na patelni.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podsmażyć szalotki w gorących kapiących 3 do 4 minut lub do miękkości. Mieszać w czosnku; podsmażyć 1 minutę.
Dodać wodę z makaronu do szalotki i czosnku; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z gorącym ugotowanym makaronem i zdjąć z ognia. Wymieszać żółtka, 1 na raz.
Zmniejszyć ogień do medium, i gotować, stale mieszając, 2 do 3 minut lub aż kremowy.
Zdjąć z ognia; dodać gotowaną szynkę, parmezan i pozostałe składniki.
W razie potrzeby posypać parmezanem.