Cornish Pasty
Cornish Pasty może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 33g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.52 za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka mąki, masła, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Niewiele osób lubiło to szkockie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Cornish Pasty, Cornish Pasty, oraz Tradycyjna Pasta Kornwalijska.
Instrukcje
W małym rondlu przykryj marchewki wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować do miękkości, o 10 protokół.
Ostudzić i pokroić. Mąkę, sól i proszek do pieczenia przesiać w misce.
Dodać masło i natrzeć do konsystencji grubych okruchów.
Wymieszać w wodzie. Jeśli ciasto jest lepkie, dodaj więcej mąki.
Rozwałkować ciasto do około 1/4 cala grubości.
Wyciąć sześć okręgów, każdy około 5 cali okrągłe. Nie rozciągać ciasta.
Mięso i warzywa wymieszać, sól i pieprz do smaku. Połowę każdej pasty przykryć nadzieniem. Zwilżyć brzegi ciasta, złożyć ciasto na nadzieniu. Nacisnąć krawędzie wraz z widelcem.
Przełożyć surowe pasty na blachę do pieczenia, umyć blaty mlekiem i zrobić małą szczelinę w każdej górnej części, aby wyparować.
Piec w temperaturze 450 stopni F (230 stopni C) przez 10 minut. Obróć piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 35 minut.