Cornish Hens Au Vin
Cornish Hens Au Vin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 604 kalorie, 42g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.61 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kury kornwalijskie, wino, niebieloną mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Kury Kornwalijskie, Kury Kornwalijskie, oraz Golden Cornish Hens są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodać boczek. Gotować, aż rumiane i chrupiące i tłuszcz jest renderowany.
Usuń boczek do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby osuszyć.
Wsypać mąkę do dużej miski i mocno doprawić solą i pieprzem, do smaku. Kury wrzucić do przyprawionej mąki, aż pokryte, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzej patelnię z tłuszczem boczku na średnim ogniu.
Dodać kury i brązowy ze wszystkich stron. Ostrożnie dodaj wino, pozwalając mu bąbelkować i uwolnij rumiane kawałki na dnie patelni. Wymieszać z wodą i ząbkami czosnku i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i dusić, aż kury są gotowane przez, o 20 protokół.
Kury przenieść na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło. Kontynuuj gotowanie płynu, odkrytego, aż zgęstnieje, około 10 minut. Smak sosu i doprawić solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Nestle kury w sosie i gotować na wolnym ogniu aż do ogrzania. Kury ułożyć na półmisku. Boczek pokruszyć na wierzchu i od razu podawać z sosem.