Coquito (Portorykański Ajerkoniak Kokosowy)
Coquito (portorykański ajerkoniak kokosowy) może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Jest idealny do Boże Narodzenie. 830 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko skondensowane, imbir, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Portorykański Ajerkoniak Kokosowy (Coquito), Coquito (Portorykański Ajerkoniak), oraz Portorykańskie Coquito.
Instrukcje
Przynieś odparowane mleko, goździki, laskę cynamonu i imbir, aby zagotować na średnim ogniu w małym rondlu.
Wyjąć z ognia i stromo przez 30 minut. Odcedzić mleko i wyrzucić substancje stałe. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Umieścić przyprawione mleko, słodzone mleko skondensowane, mleko kokosowe, rum, żółtka jaj, wanilia, cynamon i gałka muszkatołowa w blenderze i miksować, aż w pełni połączone i spienione, 1 do 2 minut.
Podawać schłodzone i kurz z dodatkiem cynamonu i gałki muszkatołowej w razie potrzeby.