Coquille Saint-Jacques
Coquille Saint-Jacques może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 881 kalorii. Jeśli masz pietruszkę, masło, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Coquille St Jacques Pot Placki, Przeciążony Coquille St-Jacques Sprawił, Że Był Zdrowy, oraz Klasyczny Coquille St. Jacques Na Boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu dodaj masło, szalotkę i czosnek. Pot czosnek i szalotki, aż staną się przezroczyste.
Dodać małże i małże i wrzucić wszystko razem. Doprawić solą i pieprzem. Rozpalić patelnię białym winem, przykryć pokrywką i gotować, aż małże i małże zaczną się otwierać. Odcedzić małże i małże i odstawić na bok, zastrzegając płyn (zostanie użyty do wytworzenia veloute).
Na patelni dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i podgrzać patelnię, aż będzie paląca. Przyprawić krewetki i przegrzebki solą i pieprzem. Ostrożnie umieścić przegrzebki na patelni i sear, aż złoty kolor brązowy z obu stron.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Dodaj krewetki do tej samej patelni i saute aż gotowane przez, o 4 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Na tej samej patelni dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i pozwól jej się nagrzać.
Dodać grzyby i saute, aż są gotowane i większość ich cieczy jest uwalniany. Doprawić solą i pieprzem.
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić.
Aby veloute: w saute pan roztopić masło i dodać mąkę, aż oba równomiernie wymieszać.
Niech gotować przez kilka minut na lekkim ogniu, aż mieszanina przypomina ciasto naleśnikowe. Weź patelnię, której używałeś do gotowania krewetek i przegrzebków, a następnie opłucz ją płynem, który zaoszczędziłeś z małży i małży, i wyciśnij cytrynę.
Dodaj fumet i niech zmniejszyć.
Dodać krem i ponownie niech zmniejszyć na średnim ogniu.
Dodać mieszaninę mąki maślanej i mieszać, aż wszystko zacznie zgęstnieć. Doprawić solą i pieprzem i odstawić.
Usuń muszle małży i małży.
Cut przegrzebki w 4 i usunąć wszelkie powłoki, która jest jeszcze na krewetki.
Dodaj grzyby, przegrzebki, krewetki, małże, i małże do veloute i wymieszać wszystko z łyżką. Wypełnij muszle do pieczenia lub miski z owoców morza veloute i posypać górę bułką tartą i natką pietruszki.
Umieść pod brojlerem, aż Góra stanie się złotobrązowa.
Umieść gorące danie na innym talerzu, aby służyć.