Coq Au Vin, My Way
Coq Au Vin, My Way is a bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 413 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, śmietany, udka z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać udka z kurczaka, zmiażdżony czosnek i włoską przyprawę. Udka z kurczaka opłukać z obu stron, następnie dodać pomidory i grzyby portobello. Doprawić solą i pieprzem. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.
Odcedzić około połowy płynu z patelni i wlać wino burgundzkie. Przykryć i dusić przez kolejne 30 minut.
Usuń kurczaka, pomidory i grzyby do 8 lub 9 calowy plac naczynia do pieczenia. Przykryć pokrojoną cebulę i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić płyn pozostały w patelni do temperatury wrzenia na średnim ogniu. Delikatnie ubić śmietanę i ser Gruyere.
Zdjąć z ognia i wymieszać, aż będzie gładka. Jeśli sos nie jest wystarczająco gęsty, ubić skrobię kukurydzianą i dusić na bardzo małym ogniu, aż zgęstnieje.
Polać sosem kurczaka w naczyniu do pieczenia.
Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż cebula będzie miękka.
Pozostaw na 5 minut przed podaniem.