Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj coq au vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1348 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Mieszanka łodyg selera, kurczaka, cebuli vidalian i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce dodaj kurczaka z winem, czosnkiem, tymiankiem, liściem laurowym i całą natką pietruszki. Przykryć i marynować przez 24 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Wyjąć kurczaka z marynaty i osuszyć, zastrzegając marynaty. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. W dużym holenderskim piekarniku, kurczaka przesmażyć ze wszystkich stron w 2 łyżkach oleju na średnim ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Wyjąć na talerz.
4
W tym samym garnku dodać więcej oleju, w razie potrzeby, i podsmażyć cebulę, marchew i seler do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodaj paprykę cayenne i pastę pomidorową i gotuj, aż pomidory zmienią głęboki czerwonawo-brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6
Dodaj mąkę i mieszaj, aż się włączy, a następnie wlej zastrzeżoną marynatę. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
7
Dodać kurczaka z powrotem do garnka i wlać tyle bulionu, aby po prostu wymyślić boki kurczaka, ale nie przykryć go całkowicie. Doprowadzić do wrzenia, następnie spuścić na wolnym ogniu i gotować pod przykryciem przez około 1 godzinę lub aż kurczak odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Delikatnie wyjąć nogi z garnka i odcedzić płyn z ciał stałych, odrzucając ciała stałe. Powrót kurczaka i odcedzony płyn z powrotem do holenderskiego piekarnika i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
9
Rozgrzać dużą patelnię saute z pozostałymi 2 łyżkami oleju na średnim ogniu i dodać boczek. Gotować, aż będzie chrupiące, a następnie dodać grzyby i cebulę perłową. Nadal gotować do miękkości i rumiane.