Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj coq au vin. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 1348 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Mieszanka łodyg selera, kurczaka, cebuli vidalian i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce dodaj kurczaka z winem, czosnkiem, tymiankiem, liściem laurowym i całą natką pietruszki. Przykryć i marynować przez 24 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wyjąć kurczaka z marynaty i osuszyć, zastrzegając marynaty. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. W dużym holenderskim piekarniku, kurczaka przesmażyć ze wszystkich stron w 2 łyżkach oleju na średnim ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
3
Wyjąć na talerz.
4
W tym samym garnku dodać więcej oleju, w razie potrzeby, i podsmażyć cebulę, marchew i seler do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj paprykę cayenne i pastę pomidorową i gotuj, aż pomidory zmienią głęboki czerwonawo-brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Całe świeże Jalapeno
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj mąkę i mieszaj, aż się włączy, a następnie wlej zastrzeżoną marynatę. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
7
Dodać kurczaka z powrotem do garnka i wlać tyle bulionu, aby po prostu wymyślić boki kurczaka, ale nie przykryć go całkowicie. Doprowadzić do wrzenia, następnie spuścić na wolnym ogniu i gotować pod przykryciem przez około 1 godzinę lub aż kurczak odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Delikatnie wyjąć nogi z garnka i odcedzić płyn z ciał stałych, odrzucając ciała stałe. Powrót kurczaka i odcedzony płyn z powrotem do holenderskiego piekarnika i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
9
Rozgrzać dużą patelnię saute z pozostałymi 2 łyżkami oleju na średnim ogniu i dodać boczek. Gotować, aż będzie chrupiące, a następnie dodać grzyby i cebulę perłową. Nadal gotować do miękkości i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
10
Dodać mieszaninę z powrotem do garnka z kurczakiem. Makaron wrzucić z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Makaron ułożyć na półmisku lub pojedynczych talerzach i polać kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem