Coq au vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 6,51 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1348 kalorii, 58g białka, oraz 55 g tłuszczu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz udka z kurczaka, pastę pomidorową, pieczarki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 88%. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.
Instrukcje
1
W dużej misce dodaj kurczaka z winem, czosnkiem, tymiankiem, liściem laurowym i całą natką pietruszki. Przykryć i marynować przez 24 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Czosnek
Tymianek
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Wyjąć kurczaka z marynaty i osuszyć, zastrzegając marynaty. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. W dużym holenderskim piekarniku, kurczaka przesmażyć ze wszystkich stron w 2 łyżkach oleju na średnim ogniu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marynata
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Wyjąć na talerz.
4
W tym samym garnku dodać więcej oleju, w razie potrzeby, i podsmażyć cebulę, marchew i seler do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj paprykę cayenne i pastę pomidorową i gotuj, aż pomidory zmienią głęboki czerwonawo-brązowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Pasta Pomidorowa
Pomidor
6
Dodaj mąkę i mieszaj, aż się włączy, a następnie wlej zastrzeżoną marynatę. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mąka Uniwersalna
7
Dodać kurczaka z powrotem do garnka i wlać tyle bulionu, aby po prostu wymyślić boki kurczaka, ale nie przykryć go całkowicie. Doprowadzić do wrzenia, następnie spuścić na wolnym ogniu i gotować pod przykryciem przez około 1 godzinę lub aż kurczak odpadnie z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Stado
Kości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Delikatnie wyjąć nogi z garnka i odcedzić płyn z ciał stałych, odrzucając ciała stałe. Powrót kurczaka i odcedzony płyn z powrotem do holenderskiego piekarnika i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
9
Rozgrzać dużą patelnię saute z pozostałymi 2 łyżkami oleju na średnim ogniu i dodać boczek. Gotować, aż będzie chrupiące, a następnie dodać grzyby i cebulę perłową. Nadal gotować do miękkości i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
Grzyby
Boczek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać mieszaninę z powrotem do garnka z kurczakiem. Makaron wrzucić z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Makarony
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
11
Makaron ułożyć na półmisku lub pojedynczych talerzach i polać kurczakiem.