Cook 's Illustrated' s Thin-Crust Pizza
Pizza na cienkim cieście Cooka może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1565 kalorii, 70g białka, oraz 51 g tłuszczu każdy. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, mozzarellę z mleka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Sprawdza się jako danie główne. 584 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pizza Cienka, Pizza Obwarzanek Cienki, oraz Cienka Skórka Biała Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ciasta: w robocie kuchennym wyposażonym w metalowe ostrze przetworzyć mąkę, cukier i drożdże, aż do połączenia, około 2 sekund. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj wodę przez rurę zasilającą; przetwarzaj, aż ciasto zostanie połączone i nie pozostanie sucha mąka, około 10 sekund.
Odstawić ciasto na 10 minut.
Dodaj olej i sól do ciasta i przetwarzaj, aż ciasto utworzy satynową, lepką kulkę, która usuwa boki workbowl, 30 do 60 sekund.
Wyjmij ciasto z miski i krótko ugniataj na lekko naoliwionym blacie, aż będzie gładkie, około 1 minuty. Uformuj ciasto w ciasną kulkę i umieść w dużej, lekko naoliwionej misce. Przykryć szczelnie folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 3 dni.
W przypadku sosu: wszystkie składniki przetworzyć w robocie kuchennym, aż będą gładkie, około 30 sekund.
Przenieść do średniej miski lub pojemnika i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Aby upiec pizzę: na godzinę przed pieczeniem pizzy, dostosuj stojak piekarnika do drugiej najwyższej pozycji (stojak powinien wynosić około 4 do 5 cali poniżej brojlerów), Ustaw kamień do pizzy na stojaku i podgrzej piekarnik do 500 stopni.
Wyjąć ciasto z lodówki i podzielić na pół. Kształt każdej połowy w gładką, ciasną kulkę.
Umieść na lekko naoliwionej blasze do pieczenia, rozstaw je co najmniej 3 cale od siebie; przykryć luźno folią pokrytą nieprzywierającym sprayem do gotowania; odstawić na 1 godzinę.
Obficie posmarować 1 kulkę ciasta mąką i położyć na dobrze posmarowanym blacie. Używając opuszków palców, delikatnie spłaszczyć na 8-calowy dysk, pozostawiając 1 cal zewnętrznej krawędzi nieco grubszy niż środek. Używając rąk, delikatnie rozciągnij dysk na 12-calowy Okrągły, pracując wzdłuż krawędzi i dając ćwierćobrotowe obroty dysku podczas rozciągania.
Przełożyć ciasto do dobrze obranej mąki i rozciągnąć na 13-calowe okrągłe. Korzystając z tyłu łyżki lub chochli, rozprowadzić 1/2 szklanki sosu pomidorowego w cienkiej warstwie na powierzchni ciasta, pozostawiając 1/4-cala granicy wokół krawędzi.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu równomiernie sosem, a następnie 1 szklanka mozzarelli.
Przesuń pizzę ostrożnie na kamień i piec, aż skorupa jest dobrze rumiane i ser jest bąbelkowy i zaczyna brązowy, 10 do 12 minut, obracanie pizzy w połowie.
Wyjmij pizzę i umieść na drucianym stojaku na 5 minut przed krojeniem i podaniem. Powtórz krok 5, aby uformować, u góry i upiec drugą pizzę.