Confit z kaczki
Confit of duck to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 26 kalorii. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka grubej soli morskiej, liście laurowe, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Co To Jest Duck Confit, Kaczka Confit, oraz Kaczka Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dzień przed chcesz zrobić danie, rozrzucić połowę soli, połowę czosnku i połowę ziół na podstawie małego płytkiego naczynia.
Połóż nogi kaczki, skórkę do góry, na wierzchu, a następnie rozrzuć na pozostałej soli, czosnku i ziołach. Przykryć kaczkę i przechowywać w lodówce na noc. Można to zrobić do 2 dni wcześniej.
Wlać wino do rondla, który będzie idealnie pasował do nóg kaczki w jednej warstwie.
Zetrzyj sól z kaczych nóżek i umieść je, skórą w dół, w winie. Przykryj patelnię pokrywką i umieść na średnim ogniu. Gdy tylko wino zacznie bąbelkować, zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia i gotuj przez 2 godziny, sprawdzając od czasu do czasu, czy płyn ledwo się gotuje. (Jeśli posiadasz dyfuzor ciepła, dobrze byłoby go tutaj użyć.) Po 2 godzinach udka kaczki powinny być zanurzone we własnym tłuszczu, a mięso powinno czuć się niesamowicie delikatne po pchnięciu. Pozostawić do ostygnięcia.
Nogi kaczki są teraz gotowane i mogą być spożywane natychmiast lub możesz wykonać następny krok, jeśli lubisz je chrupiące. Jeśli przygotowujesz się z wyprzedzeniem, zapakuj nogi kaczki szczelnie do plastikowego pojemnika lub słoika i wlej tłuszcz, ale nie płyn na dnie patelni. Przykryć i pozostawić w lodówce do miesiąca lub zamrozić do 3 miesięcy. Płyn, z którym pozostajesz, sprawia, że smaczny sos może być schłodzony lub zamrożony do czasu potrzebnego.
Aby podgrzać i rozgrzać nogi kaczki, Rozgrzej piekarnik do 220C / wentylator 200C / Gaz
Wyjmij nogi z tłuszczu i umieść je od strony skóry w dół, na patelni żaroodpornej. Piecz przez 30-40 minut, obracając w połowie, aż zbrązowieje i będzie chrupiące.
Podawać z podgrzanym sosem, chrupiącą sałatką i chrupiącymi złocistymi ziemniakami.